Egipt: Confruntări între forţele de ordine şi manifestanţi în Piaţa Tahrir

Egipt: Confruntări între forţele de ordine şi manifestanţi în Piaţa Tahrir

Egiptenii au reluat protestele în ciuda angajamentelor tuturor forţelor politice că vor înceta violenţele

Confruntări au avut loc, vineri, la Cairo, între forţele de ordine egiptene şi miile de manifestanţi, ieşiţi în stradă pentru a protesta faţă de regimul politic al preşedintelui islamist, Mohamed Morsi, potrivit martorilor oculari, citaţi de AFP.

Forţele de ordine au folosit tunuri de apă şi focuri de avertisment pentru a dispersa manifestanţii care aruncau cocteiluri Molotov în jurul palatului prezidenţial de la Cairo, potrivit unui fotograf al AFP.

În afară de cocteiluri Molotov, protestatarii, adunaţi la apelul opoziţiei pentru a denunţa politica preşedintelui islamist Mohamed Morsi, au aruncat cu pietre în forţele de ordine.

Ciocniri sporadice au mai avut loc între forţele de ordine şi protestatari pe o stradă din apropierea pieţei Tahir din Cairo, nu departe de ambasadele Statelor Unite şi Marii Britanii, potrivit martorilor oculari.

Poliţia a tras cu alice, rănind cel puţin doi protestatari, care au fost evacuaţi cu o salvare, a precizat pentru AFP unul dintre martorii oculari.

Mii de persoane au protestat la Cairo şi în alte oraşe din Egipt, printre care şi Port-Said (nord-est), la apelul Frontului Salvării Naţionale (FSN), princpala coaliţie de opoziţie.

FSN cere încheierea "monopolizării" puterii de către Fraţii Musulmani, din rândurile cărora provine şi Morsi, numirea unui Guvern de uniune naţională, o revizuire a Constituţiei şi demisia procurorului general, numit de preşedinte.

Confruntările au izbucnit la Cairo în pofida anunţului de joi privind angajamentul întregii clase politice de încetare a violenţelor, după ciocnirile care s-au soldat cu 56 de morţi într-o săptămână.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: