Egipt: 37 de militanţi islamişti au fost condamnaţi la moarte pentru terorism

Egipt: 37 de militanţi islamişti au fost condamnaţi la moarte pentru terorism

FOTO Arhivă

O curte de justiţie din Egipt l-a condamnat la moarte pe Hisham al-Ashmawy, fost ofiţer în forţele speciale devenit militant islamist, şi pe alţi 36 acuzaţi de terorism, potrivit Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ashmawy a fost prins în estul oraşului libian Derna, în 2018, şi transferat de autorităţile loiale comandatului Khalifa Haftar în Egipt, în luna mai a anului trecut.

El a fost pus sub acuzare pentru mai multe fapte, inclusiv că a pus la cale atacul din 2014 în care au murit 22 de militari în apropierea graniţei cu Libia şi că a fost implicat în încercarea de asasinare a fostului ministru de Interne, în 2013, se arată într-un comunicat. 

Ashmawy a condus grupul militant Ansar Bayt al-Maqdis, cel mai activ din Egipt, înainte de a face o alianţă cu Stat Islamic, în 2014.

Ceilalţi 36 de condamnaţi judecaţi împreună cu el au fost, de asemenea, acuzaţi de terorism.

Cazurile lor au fost prezentate celui mai înalt jurist islamic, Grand Mufti. Legea egipteană cere ca orice pedeapsă capitală să fie prezentată lui pentru o părere înaintea execuţiei.

Curtea de justiţie a stabilit o nouă sesiune pe 2 martie, pentru a confirma condamnarea.

În luna noiembrie a anului trecut, o curte militară de justiţie l-a condamnat pe Ashmawy la moarte pentru un alt caz de terorism.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările