Eco-Greta – Teatru grotesc cu marioneta Greta

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO EPA-EFE
FOTO EPA-EFE

E încurajator gândul că unii adolescenţi ţin discursuri în faţa Naţiunilor Unite. Problema e că citesc atent ce e scris pe foaie de către alţii şi citesc cu ură. Greta Thunberg ar trebui să fie zilele acestea totuşi la şcoală.

Acolo se învaţă discernământul, cum să nu dai crezare adulţilor care îţi oferă bomboane pe stradă sau bani părinţilor. Este evident, aşadar, că avem de-a face cu un copil folosit într-un spectacol în scopuri politice, neo-marxiste. Îmi aduce aminte de anii 80, când pionerii erau la fel de înflăcăraţi în propăşirea idealurilor socialiste.

E cutremurător să vezi inocenţa unui copil afişată ca la o expoziţie de circari, şi cei înflăcăraţi, activiştii, aplaudând ca la spectacol. Este grotesc să vezi un copil jucând teatru, dar pe replici pe care nu le înţelege, să vorbească cu ură împotriva unor ţinte mult mai complexe decât le-ar putea înţelege chiar şi după terminarea şcolii. Este terifiant să vezi un copil îndoctrinat ideologic, folosit ca să îndoctrineze mai departe pentru că, până la urmă, cine s-ar putea revolta împotriva unui copil?

Personajul Greta Thunberg este o mişcare stângace şi de stânga, bine-cunoscută în istorie în rândul socialiştilor care profitau de naivitatea copiilor pentru a le insufla valori doctrinale. Dacă am face abstracţie de vocea discursului şi ne-am axa strict pe discurs, am vedea, din nou, amprenta neo-marxistă, ce captează atenţia publicului printr-o pledoarie patetică, fără soluţii practice. În comparaţie cu Greta Thunberg, mai ecologişti sunt copii care plantează copaci, care strâng deşeurile de pe spaţiile verzi, care folosesc cu un simţ econom curentul electric şi apa. Din nefericire, Greta Thunberg este un proiect de revoltă şi atât, fără soluţii, doar plănuieşte să perpetueze generaţii de tineri radicali, victimizaţi şi niciodată mulţumiţi sau toleranţi. Valul a şi început. Există în fiecare zi, în mass-media câte un tânăr care se revoltă împotriva schimbărilor climatice încurajat de imaginea eroică a Gretei Thunberg, nu înţelege prea bine procesul de schimbare climatică, dar ştie sigur că „vom muri” din cauza asta.

Dragi părinţi ai Gretei, mergeţi voi în faţa Naţiunilor Unite cu discursuri emoţionante, cereţi îmbunătăţiri pentru viitoarele generaţii şi lăsaţi-vă copii să meargă la şcoală. Greta are talent, ştim asta, se trage din familie, sunteţi artişti şi poate vă pasă şi de planetă, dar vă expuneţi copilul în cel mai teatral mod posibil, o folosiţi. Greta suferă de sindromul Asperger şi modul în care este pusă să citească discursurile de pe foaie arată că este doar o victimă.

Singurul lucru care se înţelege din discursurile fetei este ura sădită faţă de alţii, pe principiul „răul sunt ceilalţi”.

Greta Thunberg nu este o eroină, este o victimă a unei agende politice care caută să manipuleze sub umbra discriminării şi urii faţă de umanitate. Cum ne dăm seama că ce am văzut ieri la ONU e doar teatru grotesc cu Eco-Greta?

Vă puteţi imagina o altfel de Eco-Greta care ar vorbi despre un subiect sensibil. De pildă, despre zecile de milioane de fetiţe care au căzut victime avortului preferenţial în India. Şi despre faptul că societăţi care au prejudecăţi puternice împotriva fetelor sunt afectate de acest flagel al avortului preferenţial, care produce dezechilibre în toate păturile sociale în ţările din lumea a treia. 

Ar ajunge o astfel de Eco-Greta pe scenă la ONU? Ar putea ea să-i certe pe liderii planetei sau pe liderii din Asia pentru genocidul împotriva fetiţelor, realizat prin avort preferenţial?

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite