Două portavioane americane, mobilizate simultan în Mediterana: Mesajul Pentagonului

Două portavioane americane, mobilizate simultan în Mediterana: Mesajul Pentagonului

Portavionul USS John C. Stennis FOTO US Navy

Armata americană a defăşurat simultan două grupuri aeronavale în Marea Mediterană, ceea ce constituie o premieră din vara lui 2016 încoace.

Ştiri pe aceeaşi temă

Portavioanele nucleare USS John C. Stennis şi Abraham Lincoln, precum şi grupurile de luptă aferente lor au fost mobilizate simultan în Mediterana, potrivit unui comunicat al Pentagonului.

„Grupul de luptă al USS John C. Stennnis s-a alăturat celui al USS Abraham Lincoln în Mediterana, fapt ce oferă o oportunitate unică celor două grupuri de a opera împreună alături de aliaţii şi partenerii cheie din zona de manevră a Flotei a Şasea a Statelor Unite“, se arată în comunicat.

Este vorba de o mobilizare inedită din vara lui 2016, notează portalul rus Sputnik News, foarte atent la orice mişcare a armatei americane.

În vara lui 2016, armata americană a desfăşurat simultan în Mediterana grupurile aeronavale USS Dwight D. Eisenhower şi Harry S.Truman.

Comandantul Flotei a Şasea, viceamiralul Lisa Franchetti, a subliniat că astfel de operaţiuni sunt o dovadă a „angajamentului nestrămutat“ al Washingtonului „pentru stabilitatea şi securitatea regiunii“.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: