Donald Trump, desemnat „Personalitatea Anului 2016“ de publicaţia Time

Donald Trump,
desemnat „Personalitatea Anului 2016“ de publicaţia Time

Donald Trump, în campanie pentru alegerile prezidenţiale din Statele Unite FOTO AFP

Publicaţia Time l-a desemnat miercuri după-amiază ca „Personalitate a Anului 2016“ pe republicanul Donald Trump, care a reuşit să obţină o victorie surprinzătoare în luna noiembrie în alegerile prezidenţiale din Statele Unite.

Ştiri pe aceeaşi temă

Revista americană atrage atenţia asupra modului în care Donald Trump a marcat deja spaţiul politic din Statele Unite. Acesta a lansat o revoluţie politică complet americană şi conturată de ecouri populiste din istorie, de la Andrew Jackson la Joe McCarthy şi Charles Coughlin.

De asemenea, jurnaliştii Time afirmăcă atacul lansat de miliardarul republican asupra adevărului şi logicii nu i-a subminat poziţia şi doar i-a întărit imaginea.

Donald Trump nu este singura persoană controversată desemnată ca „Personalitate a Anului“ de către Time, el alăturându-se unui grup exclusivist format inclusiv din Adolf Hitler (1938) şi Iosif Stalin (1939 şi 1942).

Revista Time a desemnat pentru prima dată titlul de „Personalitatea Anului“ în 1927 lui Charles Lindbergh, prima persoană care a zburat deasupra Oceanului Atlantic, de la New York la Paris.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: