VIDEO Donald Trump confirmă că liderul ISIS, Abu Bakr al-Baghdadi, este mort: SUA au făcut dreptate. A murit ca un laş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Abu Bakr al-Baghdadi

Liderul Statului Islamic (SI) Abu Bakr al-Baghdadi ”este mort” într-un raid în nord-vestul Siriei, a anunţat duminică Donald Trump, relatează The Associated Press.

Al-Baghdadi s-a sinucis în timpul raidului american, detonându-şi o vestă încărcată cu explozivi, omorându-se pe el şi trei dintre copiii săi.

„Azi-noapte, Statele Unite ale Americii au făcut dreptate: Abu Bakr al-Baghdadi este mort”, a declarat preşedintele american, în timpul unei conferinţe de presă organizate la Casa Albă, potrivit digi24.ro.

„Al-Baghdadi a fost cel mai crud lider al terorismului şi cea mai importantă ţintă a politicii mele externe”, a adăugat Trump.

Liderul american a precizat că al-Baghdadi a fost „un om violent care a murit în mod violent”

„Noaptea trecută a fost o seară minunată pentru Statele Unite şi pentru restul lumii. Un lider crud al terorismului a fost eliminat. Oameni nevinovaţi nu vor mai avea de suferit de pe urma lui. A murit ca un câine, a murit ca un laş. Lumea este acum un loc mai sigur fără el. Dumnezeu să binecuvânteze America”, a spus Trump.

Citeşte şi: Mărirea şi decăderea liderului grupării jihadiste Statul Islamic, Abu Bakr al-Baghdadi, lichidat de comandouri americane



Liderul SI a murit după ce a fugit într-un tunel din care nu exista ieşire, în care a detonat o vestă încărcată cu explozivi, omorând împreună cu el trei dintre copiii săi.

„Abu Bakr al-Baghdadi a murit după ce a ajuns la capătul unui tunel, a plâns, a plâns şi a urlat până la sfârşit. Locul fusese deja curăţat până în acel moment. 11 copii au fost mutaţi din casă înainte de atac, însă Abu Bakr al-Baghdadi s-a aruncat în aer când a ajuns la capătul tunelului, în timp ce era urmărit de trupele americane“, a mai declarat Trump.

„Abu Bakr al-Baghdadi a murit împreună cu cei trei copii ai lui. El şi-a condus la moarte cei trei copii. Şi-a detonat vesta, s-a sinucis, şi şi-a ucis cei trei copii. Corpul lui a fost mutilat de explozie. Testele efectuate au dovedit că el a fost cel care a murit“, a continuat Trump, potrivit stirileprotv.ro.

Citeşte şi: VIDEO Cum s-a desfăşurat operaţiunea de lichidare a liderului Statului Islamic

Trump a descris raidul american din Siria în care a fost ucis unul dintre cei mai căutaţi oameni din lume.

El a apreciat că al-Baghdadi şi-a petrecut ultimele momente din viaţă în frică şi că liderul SI s-a ”smiorcăit şi a plâns” şi a murit ca ”un laş, fugind şi plângând”.

Forţele speciale americane au efectuat un ”îndrăzneţ raid nocturn” şi şi-au îndeplinit misiunea, a anunţat Trump în această intervenţie către naţiune, la Casa Albă, în Sala Diplomatică (Diplomatic Room).

Niciun militar american nu a fost ucis, însă unii dintre susţinătorii lui al-Baghdadi au fost ucişi, îndeplinind astfel cel mai important obiectiv în domeniul securităţii naţionale al adminsitraţiei sale, a adăugat el

Presa americană a dezvăluit că liderul SI Abu Bakr al-Baghdadi a fost ţinta unei operaţiuni militare nocturne a Statelor Unite, în nord-vestul Siriei, în cursul căreia acesta ar fi fost ucis.

Potrivit Observatorului Sirian al Drepturilor Omului (SOHR), comandouri americane au fost aduse cu elicopterul şi debarcate în noaptea de sâmbătă spre duminică în vederea unei ”operaţiuni vizând lideri de rang înalt SI”.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite