Doi proprietari ai atelierelor de confecţii din imobilul prăbuşit în Bangladesh au fost arestaţi

Doi
proprietari ai atelierelor de confecţii din imobilul prăbuşit în Bangladesh au
fost arestaţi

Cei doi proprietari au fost arestaţi

Poliţia din Bangladesh a anunţat sâmbătă arestarea a doi proprietari de ateliere de confecţii situate în imobilul de opt etaje care s-a prăbuşit miercuri în apropiere de Dacca, provocând cel puţin 324 morţi, conform unui nou bilanţ citat de AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

 

„I-am arestat aproape de miezul nopţii pe Bazlus Samad, preşedintele atelierelor New Wave Buttons şi New Wave Style, şi pe Mahmudur Rahaman Tapash, director general al unuia din aceste ateliere“, a declarat şeful adjunct al poliţiei din Dacca Shyaml Mukherjee. 

Poliţia a deschis împotriva celor două persoane o procedură pentru „omor din imprudenţă“, a spus acesta, după ce premierul a indicat că salariaţii au fost forţaţi să revină la muncă, în pofida fisurilor apărute cu o zi înainte în imobil.

Conform unui responsabil al New Wave Style, unul dintre cele cinci ateliere de confecţii din imobil, patronul a consultat un inginer însă a ignorat apoi avertismentele acestuia.

„Cei care sunt implicaţi, în special proprietarul care a forţat muncitorii să lucreze acolo, trebuie să fie pedepsiţi“, a afirmat premierul Sheikh Hasina. „Oriunde sunt, vor fi găsiţi şi aduşi în faţa justiţiei“, a adăugat acesta.

Bilanţul ajunsese sâmbătă dimineaţă la 324 de morţi după descoperirea de către salvatori a mai multor corpuri sub dărâmături, a mai transmis şeful adjunct al poliţiei. Conform acestuia, supravieţuitori au mai fost găsiţi în timpul nopţii. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările