Doi dintre principalii lideri ai opoziţiei din Venezuela, arestaţi de serviciile de informaţii

Doi dintre principalii lideri ai opoziţiei din Venezuela, arestaţi de serviciile de informaţii

Leopoldo Lopez, Maria Corina Machado şi Antonio Ledezma

Agenţi din cadrul serviciilor de informaţii venezuelene - Sebin - i-au arestat marţi dimineaţa pe principalii doi lideri ai opoziţiei, Leopoldo Lopez şi Antonio Ledezma, care erau amândoi plasaţi în arest la domiciliu, au anunţat familiile lor, relatează AFP.

”Ei tocmai l-au luat pe Leopoldo de acasă. Nu ştim unde se află şi nici unde este dus”, a scris pe Twitter soţia lui Lopez, Lilian Tintori.
 
Copiii lui Ledezma, Victor et Vanessa, au anunţat, la rândul lor că Sebin l-a luat pe tatăl lor.
 
Tintori a difuzat o înregistrare video pe contul ei de Twitter, în care apar poliţişti din cadrul Sebin care îl urcă pe Lopez într-un vehicul şi pleacă.
 
Reprezentanţi ai opoziţiei şi presa locală au publicat fotografii făcute cu telefonul mobil în momentul în care este scos în mod brital din locuinţă.
 
Leopoldo Lopez - plasat în arest la domiciliu după ce a fost eliberat din închisoare, pe 8 iulie, după trei ani şi jumătate de închisoare - şi Antonio Ledezma - plasat în arest la domiciliu din aprilie 2015 - sunt doi dintre liderii emblematici ai opoziţiei venezuelene.
 
Ei i-au îndemnat săptămâna trecută pe venezueleni să nu participe la scrutinul în care au fost aleşi membrii unei Adunări Constituante vrute de preşedintele Nicolas Maduro.
 
Familiile lor îl consideră pe preşedintelele socialist venezuelean responsabil de soarta acestora.
 
”Ei l-au luat pe Leopoldo Lopez şi pe primarul Ledezma ca să ne facă pe noi să ne fie frică şi să ne demoralizeze”, a declarat deputatul Freddy Guevara, din cadrul opoziţiei, coordonatorul naţional al partidului lui Lopez, Voluntad Popular.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: