Doi alpinişti au murit pe Muntele Everest, din cauza epuizării

Doi alpinişti au murit pe Muntele Everest, din cauza epuizării

În ultimele câteva sezoane, un număr tot mai mare de alpinişti au încercat să ajungă pe vârful Everest, provocând o supraaglomerare şi ajungându-se la mai multe decese. FOTO EPA-EFE

Doi alpinişti străini, un american şi un elveţian, au murit pe Muntele Everest, din cauza epuizării, au anunţat joi organizatorii expediţiei din Nepal. Ministerul Turismului din Nepal a anunţat reguli pentru limitarea numărului alpiniştilor care încearcă să ajungă în vârf.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Doi alpinişti au murit miercuri”, a declarat pentru AFP şerpaşul Mingma, de la agenţia Seven Summit Treks, relatează Agerpres.

Alpinistul elveţian „a suferit de epuizare” după ce a ajuns pe vârful muntelui (8.848,86 metri), a declarat şerpaşul Chhang Dawa, din aceeaşi organizaţie, iar cel american ajunsese la pasul Hilary, însă victima orbirii din cauza zăpezii şi a epuizării, el a trebuit să fie ajutat să coboare, au spus organizatorii. El a reuşit să ajungă la tabăra 4, unde a murit la scurt timp.

„Am mai trimis doi şerpaşi cu oxigen şi mâncare, din păcate ei nu l-au putut salva”, a declarat acesta din urmă pe Instagram.

Din cauza vremii nefavorabile şi a faptului că cele două cadavre se află la altitudine, nu pot fi coborâte de pe munte pentru a fi repatriate, a adăugat Thaneshwor Guragain de la Seven Summk Treks.

Prin urmare, Ministerul Turismului din Nepal a anunţat reguli pentru limitarea numărului alpiniştilor care încearcă să ajungă pe „acoperişul lumii”.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările