Directorul gigantului de telecomunicaţii chinez Huawei nu vrea măsuri restrictive împotriva concurentului său american Apple

Directorul gigantului de telecomunicaţii chinez Huawei nu vrea măsuri restrictive împotriva concurentului său american Apple

Ren Zhengfei, fondatorul şi CEO-ul Huawei FOTO EPA-EFE

Confruntat cu restricţii în Statele Unite, CEO-ul gigantului de telecomunicaţii chinez Huawei Technologies a declarat că nu îşi doreşte măsuri similare în China pentru concurentul său american Apple Inc.

Ştiri pe aceeaşi temă

Fondatorul şi CEO-ul Huawei Technologies, Ren Zhengfei, a spus că nu crede că Beijingul va aplica măsuri restrictive împotriva Apple Inc., aşa cum a procedat Washingtonul în cazul companiei lui. Mai mult, el a atras atenţia că va „protesta“ în cazul unui demers în acest sens.

„Apple este profesorul meu, este lider. În calitate de student, de ce m-aş împotrivi profesorului meu? Niciodată“, a subliniat el într-un interviu acordat Bloomberg.

Ren Zhengfei a recunoscut că Huawei suferă din cauza restricţiilor întâlnite pe piaţa americană, reducându-şi din avansul luat în ultimii doi ani în faţa concurenţilor săi. Totuşi, el a dat asigurări că va găsi alternative pentru a-şi menţine poziţia de lider pe piaţa smartphone-urilor şi în materie de 5G.

Pe 15 mai, Donald Trump a semnat un decret care interzice companiilor americane să utilizeze echipamente şi produse dezvoltate de Huawei. Potrivit actualei administraţii de la Washington, Huawei prezintă un risc de securitate naţională.

Google s-a conformat deja acestei decizii, suspendându-şi cooperarea cu gigantul chinez în privinţa unor echipamente şi servicii.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: