Declaraţie războinică a comandantului Gardienilor Revoluţiei: distrugerea Israelului, „un obiectiv la îndemână“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Distrugerea Israelului „nu mai este un vis, ci un obiectiv la îndemână“, a declarat luni comandantul şef al Gardienilor Revoluţiei din Iran, generalul Hossein Salami.

„Am reuşit să atingem capacitatea de a distruge regimul sionist. (…) Acest regim sinistru trebuie eliminat de pe hartă, ceea ce nu mai este un ideal sau un vis, ci un obiectiv la îndemână“, a declarat generalul Salami, potrivit Sepahnews, site-ul oficial al Gardienilor Revoluţiei, preluat de AFP.

Şeful militar iranian a făcut aceste declaraţii în cadrul unei reuniuni a comandanţilor Gardienilor Revoluţiei şi într-un context foarte tensionat în Orientul Mijlociu, unde dezacordurile dintre Teheran şi Washington riscă să ducă la un nou război.

În ceea ce priveşte Israelul, Iranul manifestă o adversitate deschisă faţă de acest stat încă de la revoluţia islamică din 1979. Teheranul sprijină două mişcări ostile Israelului, precum Hamas şi Hezbollah, notează AFP.

Declaraţiile belicoase reprezintă o constantă între cele două părţi. În iunie 2018, ghidul suprem iranian, ayatollahul Ali Khamenei, afirma că Israelul este „o tumoare cancerigenă malignă care trebuie eliminată“. La rândul său, premierul israelian Benjamin Netanyahu a prezentat mereu Iranul ca fiind o ameninţare atât pentru ţara sa, cât şi pentru lume.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite