Davos 2020: mesajul lui Donald Trump pentru Greta Thunberg

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Colaj cu Donald Trump şi Greta Thunberg FOTO Arhivă
Colaj cu Donald Trump şi Greta Thunberg FOTO Arhivă

După schimbul indirect de replici de marţi cu Greta Thunberg, preşedintele american Donald Trump a luat-o din nou în vizor, miercuri, la Davos, pe tânăra activistă de mediu din Suedia.

Donald Trump i-a transmis Gretei Thunberg să-şi redirecţioneze atenţia de la Statele Unite către ţări care poluează mai mult.

„Cred că Greta ar trebui să înceapă să se ocupe de celelalte ţări, mai poluante“, a spus preşedintele american într-o conferinţă de presă susţinută la finalul participării sale la cea de-a 50-a ediţie a Forumului Economic Mondial de la Davos.

Pe de altă parte, liderul de la Casa Albă a susţinut că i-ar fi plăcut să o întâlnească pe activista de mediu suedeză.

„M-a învins în Time“, a spus Trump, citat de Reuters, referindu-se la faptul că Greta Thunberg a fost aleasă personalitatea anului 2019.

Marţi, în prima zi a Forumului Economic Mondial de la Davos, Donald Trump a denunţat „profeţii pesimişti“ şi „predicţiile apocalipsei“ pe tema modificărilor climatice.

Preşedintele american a făcut această declaraţie la puţin timp după ce tânăra suedeză îşi exprimase regretul faţă de faptul că „nu s-a făcut nimic“ pentru un mediu mai curat.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite