Damascul acuză rebelii că au folosit arma chimică pentru a provoca o intervenţie militară

Damascul acuză rebelii că au folosit arma chimică pentru a provoca o intervenţie militară

Bashar al-Assad FOTO Reuters

Reprezentantul Siriei la ONU i-a acuzat pe rebeli că au folosit arma chimică pentru a provoca o intervenţie militară străină, în contextul în care se conturează o lovitură occidentală împotriva regimului, relatează AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

"Numeroase date tind să dovedească nevinovăţia Guvernului sirian, care face obiectul unei acuzaţii înşelătoare", a declarat ambasadorul Bashar al-Jaafari într-un interviu pentru postul oficial sirian Al-Ikhbariya, citat miercuri de agenţia Sana.

În opinia sa, aceste date dovedesc de asemenea că "grupări armate au utilizat arme chimice cu scopul de a antrena o intervenţie militară străină şi o agresiune împotriva Siriei".

Occidentalii şi Turcia "au permis unor grupări teroriste să creeze un laborator pentru fabricarea unor arme chimice pe teritoriul turc, cu materii furnizate de Turcia, Arabia Saudită şi Qatar (...) şi să introducă aceste arme chimice în Siria pentru a le folosi".

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: