Cutremur puternic în Turcia: 20 de morţi şi peste 1000 de răniţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mai multe clădiri s-au prăbuşit în Turcia după cutremur FOTO Twitter
Mai multe clădiri s-au prăbuşit în Turcia după cutremur FOTO Twitter

Un puternic cutremur cu o magnitudine de 6,8 a zguduit estul Turciei, vineri la ora locală 20.55. Ultimele informaţii arată că există cel puţin 20 de morţi şi peste 1000 de răniţi. Cel puţin 30 de clădiri s-au prăbuşit în urma seismului.

UPDATE 07:15 Numărul victimelor creşte de la oră la oră. Până acum, au fost înregistrate 20 de decese şi peste 1000 de persoane au fost rănite în urma prăbuşirii clădirilor, declară autorităţile.


UPDATE 04:20 Cel puţin 18 persoane au murit şi peste 650 sunt rănite, potrivit ultimelor anunţuri ale autorităţilor.

Cinci clădiri din districtul Sivrice din Elazig şi 25 din districtul Doganyol din Malatya au fost distruse, a declarat ministrul Mediului şi Urbanizării, Murat Kurum.

În 2010, provincia Elazig a fost lovită de un cutremur cu magnitudinea de 6,0, în urma căruia 51 de persoane şi-au pierdut viaţa. 


UPDATE 00:47 Ministrul Suleyman Soylu a declarat că 10 persoane au fost ucise în provincia Elazig şi alte 5 în provincia Malatya.

Cel puţin 225 de persoane au fost rănite la Elazig, iar alte 45 de persoane au fost rănite în apropierea provinciei Malatya, la sud-vestul epicentrului, au declarat oficialii locali.

Mai multe echipe de salvare din Ankara au fost trimise în zonele lovite de cutremur, relatează agenţia de presă Anadolu.


UPDATE 23:10 Şase persoane au murit şi peste 200 au fost rănite în estul Turciei, se arată în ultima comunicare a autorităţilor.

Ministrul turc de Interne, Sulyman Soylu, a declarat că cel puţin 10 clădiri s-au prăbuşit. Doi dintre răniţi sunt în stare critică, relatează CNN.

Seismul a durat 40 de secunde, conform rapoartelor preliminare ale Departamentul pentru mangementul dezastrelor şi situaţiilor de urgenţă din Turcia.

S-au resimţit cincisprezece replici, cea mai puternică înregistrare având magnitudinea de 5,4, a declarat Soylu.

Cutremurul a izbucnit la o adâncime relativ mică, de 10 km (6 mile), ceea ce accentuează senzaţia de agitare la suprafaţă, arată Institutul Geologic al SUA (USGS).


UPDATE 09.30 Cel puţin patru oameni au murit în urma cutremurului, a anunţat ministrul de Interne, precizând că districtul Sivrice a fost foarte grav lovit. 

El a spus că mai multe clădiri s-au prăbuşit în regiune şi deocamdată există informaţii cu privire la patru persoane decedate, două la Elazig şi alte două în provincia vecină Malatya. 


Pământul s-a zguduit în districtul Sivrice, în provincia Elazig. Ministrul Apărării a declarat că nu există deocamdată decese confirmate în Sivrice, dar a menţionat că seismul ar fi putut provoca victime în zonele rurale. El a adăugat că trupele au fost trimise în zona epicentrului pentru a acorda ajutor. 

Seismul care a avut loc la o adâncime de 10 kilometri s-a resimţit şi în Siria, Liban şi Israel. Pe reţelele sociale au apărut mai multe filmuleţe cu oameni care au ieşit panicaţi pe străzi.

Cutremur Turcia FOTO Twitter

Ştire în curs de actualizare 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite