UPDATE Cutremur cu magnitudinea 7,7 în insulele Solomon. Seismul nu a provocat pagube importante

UPDATE Cutremur cu magnitudinea 7,7 în insulele Solomon. Seismul nu a provocat pagube importante

Un cutremur cu magnitudinea 7,7 s-a produs joi în insulele Solomon, iar autorităţile au emis alertă de tsunami, relatează USGS.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE 00.18 Centrul pentru Avertizare de Tsunami în Pacific a ridicat alerta emisă după seismul cu magnitudinea 7,7 produs joi în insulele Solomon, relatează BBC News.

Locuitorii din zona afectată au scris pe reţelele de socializare că, în unele zone din jurul capitalei Honiara s-au înregistrat valuri de până la 20 de centimetri.

Seismul iniţial a avut loc la circa 70 de kilometri distanţă de localitatea Kirakira, la ora locală 4.40, vineri (joi, 19.40 ora României), la o adâncime de aproape 50 de kilometri adâncime, potrivit centrului american de geologie USGS. Acesta a fost urmat de trei replici.

UPDATE 22.14 Seismul cu magnitudinea 7,7 care s-a produs joi în largul insulelor Solomon a fost urmat de trei replici, dar nu există informaţii privind pagube importante. Între timp, Centrul pentru Avertizare de Tsunami în Pacific a ridicat avertizarea pentru Hawaii, relatează BBC News.

Seismul iniţial a avut loc la circa 70 de kilometri distanţă de Kirakira, la ora locală 4.40, vineri (joi, 19.40 ora României), la o adâncime de aproape 50 de kilometri adâncime, potrivit centrului american de geologie USGS.

Serviciile de telefonie şi alimentarea cu energie electrică au fost suspendate în unele zone.

Deocamdată nu există informaţii privind eventuale victime, dar în unele zone oamenii s-au îndreptat spre zone înalte, de teama unui tsunami.

- ŞTIREA INIŢIALĂ - 

Alerta de tsunami vizează insulele Solomon, Vanuatu, Papua Noua Guinee, Nauru, Noua Caledonie şi Tuvalu, potrivit Centrului de Avertizare de Tsunami în Pacific.

Hawaii este vizat de o avertizare de tsunami.

Seismul s-a produs la 48,7 kilometri adâncime, la 68 de kilometri vest-sud-vest de Kirakira, insulele Solomon. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: