Cum ignoră bisericile din lume epidemia COVID-19. În Rusia, Polonia sau Brazilia, bisericile rămân deschise

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Credincioşii au continuat să vină la slujbe în mai multe ţări
Credincioşii au continuat să vină la slujbe în mai multe ţări

Credincioşii vin la biserică în această perioadă, în mai multe ţări, ignorând se pare epidemia de coronavirus. Cel mai elocvent exemplu este al Braziliei, unde preşedintele Bolsonaro a inclus serviciile bisericeşti la categoria ”servicii publice indispensabile”.

În Rusia, la catedrala Kazan din Sankt-Petersburg, mii de credincioşi au venit la slujbă, mulţu împărătăşindu-se în ciuda recomandărilor arhiepiscopului.

De altfel, Rusia păstrează rezerve în privinţa virulenţei epidemiei, menţinând însă măsuri restrictive cum ar fi închiderea graniţei cu China.

În Polonia, statul a reglementat iniţial la 50 numărul de credincioşi care pot participa la slujbele religioase, numărul fiind redus ulterior la 5.

Biserica Catolică a protestat însă, spunând că ar trebui mărit numărul slujbelor. Dea altfel, clerul i-a îndemnat pe polonezi să se uite la transmisiunile live ale slujbelor.

Georgienii au refuzat de asemenea să folosească linguriţe de unică folosinţă motivând că împărtăşania este sfântă şi nu poate răspândi boli, conform The Guardian.

În SUA, peste 500 de credincioşi au fost prezenţi la catedrala Life Tabernacle din Louisiana pentru a asista la slujba religioasă.

Mai elocvent este exemplul Braziliei unde preşedintele Bolsonaro a lăsat liber accesul la biserică.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite