Cum funcţionează masca de protecţie reutilizabilă inventată de o echipă de cercetători din Israel

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Masca de protecţie reutilizabilă inventată de israelieni FOTO Technion
Masca de protecţie reutilizabilă inventată de israelieni FOTO Technion

O echipă de oameni de ştiinţă din Israel a inventat o mască de protecţie reutilizabilă care poate fi curăţată cu ajutorul unui încărcător de telefon.

În contextul în care măştile de protecţie au devenit destul de căutate, o echipă de cercetători de la Universitatea Politehnică din Haifa anunţă că a găsit o metodă de a răspunde penuriei de pe piaţă. Noua invenţie creşte gradul de igienă şi protejează mediul, relatează Times of Israel.

Este vorba de o mască reutilizabilă, asemănătoare celor de tip N95, dar capabilă să ţină virusul la distanţă datorită unui strat intern de fibră de carbon dispersat uniform şi să-l distrugă prin încălzirea acestui strat prin conectarea lui la un încărcător de telefon mobil.

„Am plecat de la ideea de a transforma masca într-un gadget”, spune un membru al echipei de cercetători.

„Am inserat un element termic în fibrele de carbon şi l-am conectat la o mufă USB, precum cea folosită pentru încărcarea unui telefon mobil”, adaugă el.

„Elementul poate încălzi masca până la o temperatură de 65, chiar 70 de grade Celsius, fiind suficient un ciclu de 15-30 de minute pentru a curăţa masca”, operaţiune care poate avea loc, de exemplu, în maşină, explică cercetătorul.

Technion a depus deja o cerere de brevet în Statele Unite şi intenţionează să-şi comercializeze noua invenţie.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite