Cum arată avionul hipersonic de spionaj dezvoltat de Boeing

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primul prototip al avionului hipersonic de spionaj dezvoltat de Boeing FOTO Twitter @AvWeekGuy
Primul prototip al avionului hipersonic de spionaj dezvoltat de Boeing FOTO Twitter @AvWeekGuy

Revista ştiinţifică Popular Mechanics a dezvăluit primele caracteristici tehnice ale avionului hipersonic de spionaj dezvoltat în prezent de Boeing, o companie recunoscută la nivel internaţional pentru aeronavele sale comerciale.

Boeing a intrat în competiţie cu constructorul aerospaţial Lockheed Martin, specializat în domeniul militar, pentru lansarea unui avion hipersonic de spionaj.

În contextul în care Lockheed dă de înţeles că avionul de recunoaştere SR-72, conceput pentru a atinge o viteză de şase ori mai mare decât cea a sunetului, este gata de primele teste, Boeing a dat publicităţii o schiţă pentru un aparat de zbor concurent. Ambele proiecte tind să se impună ca un succesor spiritual al clasicului SR-71 Blackbird, care putea zbura cu o viteză de trei ori mai mare decât cea a sunetului.

În cazul Boeing, conceptul de design arată că specialiştii companiei s-au inspirat din modelul Waverider. Avionul ar utiliza undele de şoc produse în timpul zborului pentru a creşte portanţa şi a reduce rezistenţa la înaintare.

Potrivit unor experţi, dacă Boeing va reuşi să rezolve problemele iniţiale întâmpinate în tunelul aerodinamic, atunci va construi probabil o dovadă de concept un pic mai mică, cu un singur motor, de dimensiunea unui F-16 Falcon. Proiectul ar putea evolua prin realizarea unui prototip cu două motoare de talia SR-71, adică de 32 de metri lungime.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite