Cuba a restricţionat accesul populaţiei la platformele de socializare Facebook, Instagram, WhatsApp şi Telegram

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Proteste în Cuba FOTO EPA-EFE
Proteste în Cuba FOTO EPA-EFE

Cuba a restricţionat începând de luni accesul populaţiei la reţelele de socializare şi de mesagerie Facebook, Instagram, WhatsApp şi Telegram, pe fondul răspândirii protestelor antiguvernamentale, a anunţat marţi firma de monitorizare a internetului NetBlocks, transmite Reuters

NetBlocks, cu sediul la Londra, a afirmat pe site-ul său că reţelele de socializare şi platformele de mesagerie din Cuba erau încă parţial perturbate marţi, ceea ce ”ar putea limita fluxul de informaţii din Cuba”.

Guvernul nu a răspuns imediat la o cerere de comentarii şi nici Telegram şi  nici Facebook, care deţin Instagram şi WhatsApp.

Platforma socială Twitter a declarat că nu a observat vreo blocare a serviciului său.

Mii de cubanezi s-au alăturat duminică demonstraţiilor de la Havana şi Santiago pentru a protesta împotriva crizei economice a Cubei şi gestionării pandemiei, unii cerând încetarea comunismului.

Introducerea internetului mobil în urmă cu doi ani şi jumătate este un factor cheie din spatele protestelor din Cuba, oferind cubanezilor o platformă pentru a-şi exprima frustrările şi permiţând răspândirea rapidă a informaţiilor.

Martorii Reuters din capitală au declarat marţi că încă nu au acces la date mobile. Penele internetului mobil au crescut în acest an.

Compania de monitorizare a reţelei Kentik a anunţat că a observat că întreaga ţară a fost offline pentru mai puţin de 30 de minute, duminică, în jurul orei 16:00, în momentul de vârf al protestelor.

Platformele de socializare se confruntă cu cereri crescute din partea guvernelor din întreaga lume de a elimina anumite conţinuturi şi, în unele cazuri, serviciile lor sunt restricţionate sau interzise în timpul protestelor.

La 4 iunie, Nigeria a anunţat că a suspendat pe termen nelimitat Twitter în ţară, la câteva zile după ce platforma a eliminat o postare de la preşedintelui Muhammadu Buhari.

Citeşte şi:

Cum s-a agăţat de putere regimul comunist din Cuba. Factori de rezilienţă în ciuda embargoului SUA

Zeci de protestatari, activişti şi jurnalişti, din Cuba au fost arestaţi: „Devine imposibil să trăieşti aici”

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite