Criza loveşte Venezuela: oamenii au ajuns să fure alimentele din camioanele ce livrează în supermarketuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cozile la magazine care se întind pe străzi întregi reprezintă o imagine obişnuită acum în Venezuela
Cozile la magazine care se întind pe străzi întregi reprezintă o imagine obişnuită acum în Venezuela

Hoţii au început să vizeze camioanele ce transportă alimente în Venezuela, un alt semn al situaţiei de criză din ţara în care făina sau carnea de pui au devenit un lux. Infracţiunile nu sunt o noutate în magazinele şi pe drumurile Venezuelei, care are una dintre cele mai mari rate ale criminalităţii din lume.

Însă lipsurile din cauza restricţiilor importurilor în dolari au înrăutăţit situaţia din Venezuela, mai ales după Anul Nou. Astfel, transportul alimentelor a devenit foarte riscant, chiar dacă autoutilitarele au fost dotate cu dispozitive GPS şi sunt chiar, uneori, protejate de agenţi de securitate de la firmele private, informează Reuters.

Nu mai transport mâncare din cauza că străzile au devenit prea periculoase. Pun şuruburi pe şosea şi când te opreşti să repari cauciucul, te atacă“, a declarat Orlando Garcia, un conducător autor în vârstă de 37 de ani, ce a fost prins în ambuscadă de două ori până acum, în timp ce traversa ţara.

Cozile la magazine care se întind pe străzi întregi reprezintă o imagine obişnuită acum în ţara ce aparţine Organizaţiei Ţărilor Exportatoare de Petrol (OPEC). Trupele Gărzii Naţionale au fost scoase în stradă pentru a menţine ordinea, însă frustrarea se acumulează în timpul orelor de stat la coadă la alimente. 

Devine o problemă de securitate pentru camioane să ajungă să livreze alimente supermarketurilor. Înainte nu era aşa, dar acum, cu cozile astea, oamenii văd un camion şi se reped“, a declarat şi Arsenio Manzanares, care conduce un sindicat al camionagiilor.

În Caracas, presa locală a raportat câteva jafuri, inclusiv unul realizat de patru bărbaţi înarmaţi care au furat conserve de ton, mălai şi zahăr. Preşedintele Nicolas Maduro dă vina pentru lipsuri pe „războiul economic“ dus de duşmanii de dreapta care încearcă să răstoarne guvernul socialist.

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite