Crimă şocantă: Un bărbat chel din Mozambic a fost decapitat deoarece ucigaşii credeau că are aur în cap

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Poliţia din Mozambic a anunţat că un bărbat chel a fost decapitat într-o crimă ritualică. Vinovaţii voiau să vândă capul acestuia unui client din Mali.

Cetăţeni din Mozambic cred că în capetele bărbaţilor fără păr se află aur. Această ipoteză a fost expusă şi în urmă cu 5 ani de şeful poliţiei din provincia Zambezia, Afonso Dias.

Autorii crimei au abandonat capul bărbatului în oraşul Muandiwa din centrul ţării, din cauză că tranzacţia nu a mai avut loc, a transmis poliţia.

Primele decapitări de acest fel au avut loc în 2017, în districtul Milange din provincia Zambezi. Atunci, poliţia din Mozambic a avertizat că bărbaţii fără păr ar putea fi victimele crimelor ritualice, după ce au avut loc cinci astfel de crime, victimele fiind toate bărbaţi chei, scrie BBC.

Potrivit corespondentul BBC din Mozambic, Jose Tembe, poliţia credea că ideea că vracii au lansat ideea că anumite cranii ar conţine aur ca să-şi convingă clienţii să le aducă capete. „Motivele lor sunt dictate de superstiţii şi cultură - comunitatea locală crede că bărbaţii fără păr sunt bogaţi", declara atunci comandantul Dias.

În Mozambic, Malawi şi Tanzania este destul de obişnuită tranzacţionarea de părţi ale corpului.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite