Corupţia din Brazilia blochează finanţarea de la stat pentru organizarea Jocurilor Olimpice de vară

Corupţia din Brazilia blochează finanţarea de la stat pentru organizarea Jocurilor Olimpice de vară

Un tribunal din Brazilia a blocat, miercuri, finanţarea pentru construirea unei arene sportive care să gazduiască evenimente în cadrul Jocurilor Olimpice de vară din 2016 de la Rio de Janeiro, din cauza unor suspiciuni de corupţie, informează Euronews.

Ştiri pe aceeaşi temă

Caixa Economica Federal, entitatea care asigură finanţarea din fonduri de la bugetul de stat din Brazilia, a confirmat suspendarea plăţilor către un consorţiu de firme care construieşte complexul olimpic Deodoro, unde evenimente din 11 discipline sportive (printre care rugby în 7 şi ciclism BMX) vor fi organizate în cadrul Jocurilor Olimpice de la Rio.

Caixa Economica Federal a primit un ordin judecătoresc, întrucât procurorii din Rio susţin că au descoperit dovezi de fraudă şi delapidare, care vizează serviciile de terasament ale complexului olimpic Deodoro.

Consorţiul care se ocupă de construcţia arenei sportive este format din companiile Queiroz Galvao şi OAS. Cele două firme sunt deja implicate într-o investigaţie de proporţii care vizează corupţia la compania petrolieră de stat Petrobras.

Complexul olimpic Deodoro este al doilea cel mai mare spaţiu de desfăşurare a Jocurilor Olimpice de vară din 2016, cu nouă arene. Complexul sportiv pentru evenimentele de tir şi cel pentru competiţiile ecvestre sunt încă în faza de construcţie.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările