Coronavirus - O persoană a murit în Argentina, prima din America latină

Coronavirus - O persoană a murit în Argentina, prima din America latină

Foto Shutterstock

Un bărbat în vârstă de 64 de ani a murit sâmbătă, la Buenos Aires, după ce a fost contaminat cu Covid-19, acesta fiind primul deces din America latină, a anunţat ministrul Sănătăţii, citat de AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

Victima, originară din Buenos Aires, avea "antecedente de diabet, hipertensiune, bronşită cronică şi insuficienţă renală", potrivit unui comunicat al ministerului, confirmând informaţiile din presă. 

Bărbatul, a cărui identitate nu a fost dezvăluită, a fost spitalizat după ce a fost consultat pe 4 martie pentru că avea febră, tuse şi dureri în gât, potrivit explicaţiilor pe care le-a dat el. 

Conform ministerului, el se întorsese dintr-o călătorie în Europa pe 25 februarie şi a explicat că a început să se simtă rău pe 28 februarie. Ministrul nu a precizat din ce ţară s-a întorc. 

În afară de această persoană decedată, Argentina a înregistrat opt cazuri de persoane infectate de coronavirus, fiind 60 de persoane contaminate în toată America latină: 17 în Brazilia, 14 în Ecuador, şase în Mexic, şase în Chile, şase în Peru, unul în Columbia, unul în Costa Rica şi unul în Paraguay. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările