Coreea de Nord a trimis un anunţ tuturor coreenilor, solicitând unificarea: Phenianul va „zdrobi“ provocările din calea reunificării Peninsulei Coreene

Coreea de Nord a trimis un anunţ tuturor coreenilor, solicitând unificarea: Phenianul va „zdrobi“ provocările din calea reunificării Peninsulei Coreene

Graniţa între Coreea de Nord şi Coreea de Sud FOTO Arhivă

Coreea de Nord a făcut un anunţ surprinzător, adresat „tuturor coreenilor de acaşă şi străinătate”, precizând că ar trebui să se facă un pas înainte către unificare, fără ajutorul altor state, relatează Reuters care citează presa de stat de la Phenian.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit mesajului, toţi coreenii ar trebui „să promoveze contactul, călătoriile, cooperarea între Coreea de Nord şi Coreea de Sud”, adăugând că Phenianul va „zdrobi” toate provocările care vor sta în calea reunificării Peninsulei Coreene.

Emis după o reuniune comună a guvernului şi a partidelor politice, anunţul a adăugat că coreenii ar trebui să facă un efort în plus pentru a dezamorsa tensiunea militară acută şi să creeze un climat paşnic pe Peninsula Coreeană.

Tensiunea militară care a existat până acum pe pensinsulă a fost un „obstacol fundamental” în îmbunătăţirea relaţiilor şi unificării inter-coreene, a mai subliniat agenţia de presă a Nordului, care a atras atenţia şi că exerciţiile militare comune cu „forţe externe” se vor dovedi nefolositoare pentru dezvoltarea relaţiilor dintre cele două state.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările