Coreea de Nord ar pregăti lansarea unei rachete de pe un submarin, potrivit unor imagini din satelit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO beyondparallel.csis.org
FOTO beyondparallel.csis.org

Coreea de Nord ar putea pregăti lansarea unei rachete balistice de pe un submarin, potrivit unor imagini din satelit deasupra şantierului naval Sinpo din Coreea de Nord, obţinute de platforma Beyond Parallel.

Primele indicii privind o iminentă lansare sunt ambarcaţiunile aduse în perimetrul în care se află submarinul Pukguksong-3. Una dintre nave are acelaşi aspect şi dimensiuni cu cea folosită la teste similare care au avut loc în trecut. Ambarcaţiunile sunt folosite pentru tractarea submarinului în larg, unde va avea loc lansarea, notează Beyond Parallel.

Imaginile din satelit nu conţin însă indicii privind prezenţa unui nou tip de submarin nord-coreean. Autorii articolului notează totuşi că o parte a şantierului este complet acoperită de o platformă retractabilă, tocmai pentru a ascunde ce se află acolo faţă de eventuale obervaţii din aer.

În imagini mai apare silueta unui submarin de mici dimenciuni, 18 metri, existent deja în flota nord-coreeană.

Alte două submarine din clasa ROMEO sunt ancorate în golful bazei Mayang-do din apropiere, ceea ce, observă articolul, este neobişnuit: pe de o parte, ele pot lua parte la exerciţiile care au loc anual, dar, pe de altă parte, nu poate fi exclusă posibilitatea ca ele să fie puncte de observare a presupusei lansări de rachetă.

Platforma Beyond Parallel este deţinută de think tank-ul Center for Strategic and International Studies, o organizaţie non-profit care se ocupă cu studierea politicilor şi schimbărilor care au loc la nivel global, notează Digi24. Think tank-ul este cotat pe prima poziţie în SUA, conform unei clasificări a Universităţii din Pennsylvania.

FOTO beyondparallel.csis.org

coreea de nord posibila lansare racheta foto bp
În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite