Coreea de Nord anunţă că sute de copii orfani au decis să-şi plătească datoriile faţă de partid şi s-au oferit „voluntari” pentru muncă în mină şi la ferme

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copii orfani, pregătiţi de muncă în Coreea de Nord / FOTO Twitter NK News
Copii orfani, pregătiţi de muncă în Coreea de Nord / FOTO Twitter NK News

Agenţia de presă a Coreei de Nord susţine că sute de copii orfani s-au oferit „voluntari” pentru a munci în minele şi fermele statului nord-coreean.

Agenţia de presă susţine că sute de copii „cu înţelepciune şi curajul” s-au oferit voluntari pentru munca în condiţii grele din minele şi fermele controlat de statul nord-coreean.

Vârstele lor n-au fost anunţate, dar din fotografii par adolescenţi. Grupurile pentru apărarea drepturilor omului susţin de mult că statul nord-coreean face uz de munca forţată a copiilor în diferite sectoare economice.

Potrivit agenţiei de presă, peste 700 de orfani s-au oferit voluntari să lucreze în cooperative agricole, la o oţelărie sau la tăiat lemne. Într-un alt articol, agenţia a anunţat că aproximativ 150 de absolvenţi de la trei şcoli de orfani s-au oferit voluntari să lucreze în mine de cărbune şi ferme.

„(Absolvenţii şcolilor de orfani) s-au oferit voluntari să lucreze pe marile şantiere ale construcţiei socialiste din proprie iniţiativă, pentru a glorifica tinereţea lor în lupta pentru prosperitatea ţării”, notează agenţia, precizând că tinerii „au absolvit cursurile şcolii sub îngrijirea caldă a Partidului mamă”.

În aprilie, Kim Jong-un, liderul nord-coreean, a declarat că ţara sa trebuie să se pregătească pentru vremuri grele şi a recunoscut, într-un rar moment de sinceritate publică, faptul că planul cincinal al Coreei de Nord a eşuat aproape în totalitate. 

Dincolo de probleme sistemice ale economiei nord-coreene, pandemia a lovit deosebit de puternic statul din estul Asiei. Coreea de Nord şi-a închis graniţele în 2020 din cauza răspândării virusului SARS-CoV-2, o măsură care a afectat semnificativ comerţul cu China, principalul partener economic.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite