Contrabandă cu fast-food în Noua Zeelandă, care a impus carantină strictă: poliţia a arestat doi bărbaţi cu portbagajul plin cu pungi de la KFC

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţia neozeelandeză a oprit un vehicul suspect care avea în portbagaj o mare cantitate de mâncare de la KFC FOTO via The Guardian
Poliţia neozeelandeză a oprit un vehicul suspect care avea în portbagaj o mare cantitate de mâncare de la KFC FOTO via The Guardian

Poliţia neozeelandeză a arestat doi bărbaţi care încercau să intre în oraşul Auckland, aflat sub restricţii anti-COVID-19, cu mai multe pungi şi găleţi cu mâncare fast-food de la KFC. Asupra lor s-au găsit şi 100.000 de dolari neozeelndezi, relatează The Guardian.

Noua Zeelandă a impus reguli stricte de carantină anti-COVID-19 în Auckland care interzic funcţionarea restaurantelor şi comenzile de mâncare la pachet, ceea a stârnit fustrare printre împătimiţii de fast-food care au încercat să iasă din oraş pentru a cumpăra fast-food.  Oraşul se află de o lună în carantină de nivel 4 după izbucnirea unui focar de COVID-19.

Un purtător de cuvânt al poliţiei a spus că „ofiţerii au observat un vehicul suspect pe un drum neasfaltat care atunci când a constatat prezenţa poliţiştilor a întors şi a încercat să demareze în trombă.

În urma percheziţiei ofiţerii au descoperit bancnotele (în valoare totală de 100.000 de dolari neozeelendezi) alături de pungi transparente goale şi o mare cantitate de mâncare de la fast-food”. Poliţia a găsit în portbagajul maşinii trei găleţi mari cu pui, mai multe pungi cu cartofi prăjiţi, salate şi sosuri.

Scena ar putea părea ruptă dintr-o comedie dacă infracţiunile nu ar fi unele serioase potrivit legislaţiei ţării. Încălcarea regulilor sanitare în Noua Zeelandă poate fi pedepsită cu închisoare de până la şase luni şi amenzi care ajung la 4.000 de dolari.

Bărbaţii urmează să apară în faţa unei instanţe şi ar putea fi acuzaţi şi de alte infracţiuni.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite