Continuă manifestaţiile antiamericane în Afganistan

Sute de afgani au manifestat din nou, astăzi, la Kabul şi în alte cel puţin cinci provincii ale Afganistanului, protestând faţă de incinerarea unor exemplare ale Coranului, marţi, într-o bază militară americană, relevă AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE Ora 16.00: 12 persoane au murit, astăzi, în cursul demonstrațiilor antiamericane din Afganistan, relatează Reuters.

UPDATE Ora 15.10: Trei demonstranți şi un militar au fost ucişi, astăzi, în oraşul afgan Herat, în cursul manifestaţiilor antiamericane izbucnite ca reacţie la arderea unor exemplare ale Coranului într-o bază americană, transmite AFP.

La Kabul, manifestaţia s-a desfăşurat în cinci sectoare ale oraşului, conform poliţiei. Proteste au fost semnalate şi în provinciile Baghlan (nord), Kunduz (nord), Bamyan (centru), Ghazni (centru) şi Nangarhar (est).

Un reporter AFP a susţinut că, în capitală, armata a tras focuri de avertisment pentru a îndepărta mulţimea şi că un bărbat a fost rănit în şold de un glonţ. Câteva sute de protestatari au fugit în acele momente. Aproximativ 50 de manifestanţi şi-au continuat marşul spre centrul oraşului, blocat de poliţie.

Aceste proteste au început după rugăciunea de vineri, în timpul căreia cel puţin un imam din Kabul a îndemnat credincioşii să manifesteze împotriva distrugerii cărţii sfinte a islamului.

În cursul primelor trei zile de manifestații, cel puţin 15 persoane au murit, între care doi militari americani.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările