Consulatul american din Istanbul, vizat de focuri de armă

Consulatul american din
Istanbul, vizat de focuri de armă

Atacurile de la Istanbul au avut loc în contextul intensificării acţiunilor Turciei împotriva kurzilor şi jihadiştilor FOTO CNN-Turk

Două persoane au deschis focul, luni dimineaţa, în direcţia consulatului american din Istanbul, în timp ce o explozie a avut loc într-un comisariat de poliţie din acelaşi oraş, anunţă presa turcă, citată de Huffington Post.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit Associated Press, atacul de la consulatul american din Istanbul a fost urmat de un schimb de focuri între atacatori şi forţele de ordine.

Cei doi atacatori, între care o femeie, au fugit imediat după ce au deschis focul, relatează posturile de televiziune CNN-Turk şi NTV.

Potrivit presei din Turcia, cei doi presupuşi militanţi ar fi fost ucişi în urma ciocnirilor cu poliţia. În schimb, agenţia oficială turcă Anatolia transmite că o persoană ar fi fost arestată. 

Potrivit agenţiei oficiale Anadolu, poliţia a reţinut o femeie, care ar fi unul dintre atacatori. Femeia a fost rănită în schimbul de focuri cu poliţia şi a fost prinsă în interiorul unei clădiri din apropiere, unde se ascunsese. Nicio altă persoană nu a fost rănită în urma atacului, notează Mediafax.

Conform unor surse din poliţie citate de Anadolu, femeia reţinută este membră a unei grupări de stânga interzise. Biroul guvernatorului din Istanbul a precizat că poliţia caută o altă femeie implicată în atac.
Femeia reţinută, Hatice Asik, are 42 de ani şi este membră a grupării de extremă-stânga Partidul Revoluţionar pentru Eliberarea Poporului (DHKP-C), a precizat Anadolu.

Acest atac a avut loc în contextul în care Ankara a intensificat atacurile împotriva kurzilor din cadrul PKK (Partidul Muncitorilor din Kurdistan) şi jihadiştilor din cadrul organizaţiei extremiste sunnite Statul Islamic, deschizând chiar una din bazele sale aeriene aviaţiei americane.

Pe de altă parte, o explozie a avut loc de asemenea luni dimineaţa într-un comisariat de poliţie din cartierul Sultanbeyli, în estul Istanbului, un atac soldat cu moartea a două persoane.

Potrivit agenţiei de presă Dogan, explozia s-a soldat cu trei morţi şi cel puţin zece răniţi. CNN-Turk anunţă că doi terorişti implicaţi în această explozie şi-au pierdut viaţa în urma confruntărilor cu poliţia.

De asemenea, potrivit poliţiei, schimburile de focuri cu atacatorii s-au soldat cu zece răniţi, dintre care trei poliţişti şi şapte civili.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: