Consiliul Înţelepţilor Musulmani vrea să dea în judecată Charlie Hebdo

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul Înţelepţilor Musulmani a anunţat luni că intenţionează să dea în judecată Charlie Hebdo, precum şi pe „oricine care ofensează islamul”, transmite BFM TV.

Consiliul Înţelepţilor Musulmani, cu sediul la Abu Dhabi, a decis să intenteze un proces împotriva Charlie Hebdo în contextul în care preşedintele Emmanuel Macron s-a poziţionat de partea libertăţii de exprimare promovate de această revistă satirică. Conform unui anunţ făcut luni, Consiliul va înfiinţa un comitet de jurişti internaţionali în acest scop. În afară de Charlie Hebdo, Consiliul îşi propune „să aducă în faţa instanţei pe oricine ofensează islamul şi simbolurile sale sacre”.

De altfel, instanţa musulmană „respinge cu tărie utilizarea libertăţii de exprimare ca pretext pentru atingeri la adresa profetului Mahomed”.

Charlie Hebdo a devenit o ţintă a furiei unor musulmani după publicarea unor caricaturi cu Mahomed.

Un profesor francez a fost decapitat la 16 octombrie de către un extremist islamist după ce le-a arătat elevilor aceste caricaturi în cadrul unei lecţii pe tema libertăţii de exprimare.

În faţa acestei tragedii, Macron a promis „să nu renunţe la caricaturile” cu Mahomed, intervenţie ce a declanşat un val de critici din partea mai multor ţări musulmane.

Unele ţări, între care Bangladesh şi Turcia, au mers mai departe de critici şi proteste, făcând îndemnuri la boicotarea produselor franceze.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite