Confruntări militare între Armenia şi Azerbaidjan: cel puţin doi morţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Ministerul azer al Apărării via RIA Novosti
FOTO Ministerul azer al Apărării via RIA Novosti

Cel puţin doi militari au murit şi alţii cinci au fost răniţi duminică în urma unor confruntări între Armenia şi Azerbaidjan, transmite presa internaţională.

O nouă confruntare sângeroasă a avut loc duminică între Armenia şi Azerbaidjan, de această dată în regiunea Tavus. Victimele, şapte la număr - 2 morţi şi cinci răniţi - sunt din partea forţelor azere. Atât Baku, cât şi Erevan susţin că partea rivală a declanşat ciocnirile, care au continuat luni dimineaţă.

„Forţele armate armene au trecut la ofensivă, susţinute de tiruri de artilerie. După un contraatac, ele s-au repliat, suferind pierderi. Doi militari azeri au fost ucişi şi cinci răniţi”, afirmă un comunicat al Ministerului Apărării de la Baku.

De partea cealaltă, Erevanul acuză forţele azere că s-au dedat unui „atac cu artilerie vizând capturarea unor poziţii” armene.

Militarii azeri „au fost respinşi, suferind pierderi umane. Nu au existat victime printre forţele armene”, a scris purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării de la Erevan într-un mesaj postat pe Facebook.

Armenia şi Azerbaidjan îşi dispută de 30 de ani încoace controlul asupra regiunii separatiste azere Nagorno-Karabah. Totuşi, ciocnirile de duminică a avut loc departe de această regiune disputată, notează AFP.

Enclavă cu majoritate armeană alipită în 1921 la Azerbaidjan de autorităţile sovietice, Nagorno-Karabah şi-a proclamat unilateral independenţa în 1991, cu sprijinul Erevanului. Acţiunea a fost urmată de un război între Armenia şi Azerbaidjan. O încetare a focului între cele două părţi a fost încheiată în 1994. Negocierile pentru un tratat de pace sunt departe de final, iar preşedintele azer ameninţă acum să renunţe la ele.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite