Conflictul din Nagorno-Karabah: Armenia denunţă „lupte violente” şi începutul unei ofensive azere

Conflictul din Nagorno-Karabah: Armenia denunţă „lupte violente” şi începutul unei ofensive azere

FOTO EPA-EFE

„Lupte violente” au avut loc sâmbătă pe linia frontului din Nagorno-Karabah unde soldaţii din acest teritoriu separatist "au reuşit să oprească atacul la scară largă" al armatei din Azerbaidjan, potrivit ministrului armean al Apărării, scrie AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

Armata din Nagorno-Karabah „a reuşit să oprească atacul la scară largă al duşmanului", a indicat pe pagina de Facebook purtătorul de cuvânt al Ministerului, Chuchan Stepanian, adăugând că „lupte violente” au avut loc în numeroase sectoare ale frontului. 

Într-un sector de pe linia frontului, „forţele noastre au contraatacat”, a precizat Stepanian.

Confruntări grave au avut loc sâmbătă, pentru a şaptea zi consecutiv, cu aramata din această regiune separatistă azeră, susţinută politic, economic şi militar de Armenia împotriva Azerbaidjanului. 

De la începutul ostilităţilor, duminică, au fost comunicate doar bilanţuri parţiale, totalul morţilor fiind de 191 de persoane: 158 de soldaţi din Karabah, 14 civili armeni şi 19 civili azeri. Baku nu a comunicat pierderile sale. 

Regiunea Nagorno-Karabah, în majoritate locuită de armeni, s-a desprins de Azerbaidjan, antrenând la începutul anilor 1990 un război care a făcut 30.000 de morţi. De atunci, frontul este aproape îngheţat în ciuda atacurilor regulate, niciun tratat de pace nu a fost semnat.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările