Comunitatea internaţională promite peste 5 miliarde de dolari pentru reconstrucţia Fâşiei Gaza

Comunitatea
internaţională promite peste 5 miliarde de dolari pentru reconstrucţia Fâşiei
Gaza

Aşa arată unele zone din oraşele mari din Făşia Gaza. FOTO: AFP

Organizaţia Naţiunilor Unite promite 5,4 miliarde de dolari pentru reconstrucţia Fâşiei Gaza, potrivit unui anunţ de unul din coorganizatorii  Conferinţei Internaţionale a donatorilor care a avut loc la Cairo, potrivit BBC.

Ştiri pe aceeaşi temă

Aproximativ 50 de ţări şi organizaţii internaţionale au promis duminică ajutoare în valoare totală de 5,4 miliarde de dolari pentru reconstrucţia Fâşiei Gaza, teritoriu devastat de războiul de 50 de zile cu Israelul din această vară.

Cea mai mare contribuţie vine din partea Qatarului: 1 miliard de dolari. Uniunea Europeană este al doilea donator, cu 568 de milioane de euro. după cum a declarat Înaltul Reprezentant pentru Afaceri Externe şi Politica de Securitate Catherine Asthon.

Statele Unite contribuie, la rândul lor, cu peste 200 de milioane de dolari, iar Arabia Saudită şi Turcia promit o sumă asemănătoare.

Anterior, secretarul de Stat american a declarat că iarna se apropie şi mii de palestinieni sunt refugiaţi alte părţi deoarece nu mai au propriile case, ceea ce trebuie să tragă un semnal de alarmă la nivel internaţional.

„Oamenii din Gaza au nevoie de ajutor, nu mâine, nu săptămâna viitoare, ci acum”, a precizat oficialul american în cadrul Conferinţei Internaţionale de la Cairo.

Aproape 2.200 de oameni au murit în urma celui mai recent conflict din Gaza. Potrivit datelor publicate de ONU, 70 la sută dintre victime sunt civili.

Citeşte şi:

Suedia va recunoaşte statul Palestina

Suedia va recunoaşte „statul Palestina”, a anunţat vineri premierul Stefan Löfven, care a subliniat că soluţia conflictului israeliano-palestinian trece prin crearea a doua state, potrivit AFP.

Palestinienii sunt nemulţumiţi de „manipularea grosieră a faptelor” întreprinsă de prim-ministrul Israelului

O membră a Organizaţiei pentru Eliberarea Palestinei (OEP) l-a acuzat luni seara pe prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu de „manipulare grosieră a faptelor” în discursul susţinut la ONU de acesta şi în care a comparat mişcarea palestiniană Hamas cu gruparea jihadistă Statul Islamic, relatează AFP.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările