Alegeri Turcia: Comisia Electorală se opune lui Erdogan şi refuză renumărarea tuturor voturilor în Istanbul

Alegeri Turcia: Comisia Electorală se opune lui Erdogan şi refuză renumărarea tuturor voturilor în Istanbul

FOTO EPA-EFE

Instanţa Electorală Supremă a Turciei a respins marţi cererea Partidului Justiţiei şi Dezvoltării (AKP) a preşedintelui Recep Tayyip Erdogan cu privire la renumărarea tuturor buletinelor de vot exprimate în 31 dintre cele 39 de districte ale Istanbulului în cursul alegerilor municipale din 31 martie, transmite Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

După o şedinţă a Consiliului Electoral Superior (YSK), reprezentantul AKP la comisie, Recep Ozel, a declarat pentru presă că cererea partidului său nu a fost luată în calcul. Potrivit lui, membrii comisiei vor renumăra doar buletinele de vot depuse în 51 de urne din 21 de districte ale capitalei economice a Turciei.

Conform rezultatelor preliminare, câştigătorul alegerilor municipale din Istanbul este Ekem Imamoglu, care a candidat din partea Partidului Republican al Poporului (CHP). El l-ar fi învins la o diferenţă de doar 15.000 de voturi pe contracandidatul său din AKP, fostul premier Binali Yildirim, un apropiat al lui Erdogan.

Într-o conferinţă de presă susţinută luni, preşedintele islamo-conservator turc a apreciat că avansul CHP în Istanbul este prea mic pentru a pretinde victoria.

AKP a mai cerut renumărarea voturilor la Ankara, capitala Turciei. Într-un final, comisia l-a anunţat câştigător pe Mansur Yavas, membru al CHP. Yavas a efectuat deja o vizită simbolică la mausoleul Anitkabir, unde se află trupul neînsufleţit al fondatorului Turciei moderne, Mustafa Kemal Ataturk.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: