Coasta mexicană, lovită de unul dintre cele mai puternice uragane din istorie. Patricia poate avea „efecte catastrofale“

Coasta mexicană, lovită de unul dintre cele mai puternice uragane din istorie. Patricia poate avea „efecte catastrofale“

Coasta mexicană în timpul uraganului Patricia FOTO BBC

Uraganul Patricia, considerat de unele institute meteorologice drept unul dintre cele mai puternice înregistrate vreodată, a lovit vineri coasta mexicană.

Ştiri pe aceeaşi temă

Furtuna este considerată a avea potenţialul să provoace „efecte catastrofale”, relatează BBC.
 
Organizaţia Mondială de Meteorologie spune că furtuna este comparabilă în intensitate cu taifunul Haiyan, care a ucis în 2013 6.300 de persoane în Filipine.
 
Vântul provocat de Patricia a fost atât de puternic încât ar fi putut să ridice un avion în aer şi să îl menţină în zbor, a declarat un purtător de cuvânt al Organizaţiei.
 
Trei state din calea uraganului Patricia au declarat stare de urgenţă.
 
Furtuna a lovit coasta în zona Cuixmala din statul Jalisco, din Mexic, iar viteza vântuluia a ajuns la 265 km/h, potrivit Centrului Naţional pentru Uragane din Miami, care spune că uraganul este cel mai puternic înregistrat vreodată în Pacificul de Est sau în Atlantic.
 
Autorităţile mexicane au evacuat mii de persoane de pe coasta Pacificului înainte ca uraganul să lovească. Totodată, mii de turişti au fost evacuaţi şi duşi în tabere speciale, iar hotelurile de pe plajele din  Puerto Vallarta sunt închise. Autorităţile au mai închis şi şcolile din statele Jalisco, Colima şi Guerrero.
 
Pe măsură ce uraganul înaintează spre interiorul continentului, specialiştii spun că ar putea provoca alunecări de teren şi inundaţii. Circa 400.000 de oameni locuiesc în zonele care ar putea fi afectate.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările