Cine este maestrul Dang, şeful sectei la care şi Gyuri Pascu ar fi aderat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu tăcerea complice a multor medici, numeroase secte prosperă în lumea întreagă pe seama disperării, dar şi a curiozităţii oamenilor. Una dintre ele este cea a unui oarecare Luong Minh Dang originar din Vietnam şi stabilit în Statele Unite.

Maestrul Dang, aşa cum i se spune, promite că vindecă boli precum Alzheimerul, cancerul şi SIDA şi profită astfel pe seama unor oameni aflaţi în perioade dificile ale vieţii. Tot el a prevestit şi sfârşitul lumii în 1999, care nu a mai venit.

Luong Minh Dang s-a născut în 1942 în Vietnam. Din 1986, este cetăţean al Statelor Unite, unde se stabilise cu un an mai devreme. Odată ajuns pe tărâm american, a fondat Şcoala Spirituală a Energiei Umane şi Universale şi a pornit în căutare de adepţi.

Pretinzând că a primit darul vindecării de la Dasira Narada II, la rândul său un discipol al lui Dasira Narada I, un filosof srilankez mort acum 100 ani, maestrul Dang a reuşit să facă rost de peste trei milioane de adepţi în 60 de ţări. Cu toţii au fost convinşi de tehnicile sale de „injectare de energie universală şi cosmică în organismul pacientului în vederea eliminării sursei bolii şi deblocării canalelor de energie“.

Mai mult, maestrul Dang dă asigurări că le poate ajuta pe femeile ajunse la menopauză să  nască, chiar de trei ori pe an, dar şi că poate prelungi până la 180 de ani vieţile tuturor celor care îi urmează sfaturile pentru atingerea „dimensiunii a patra“, evident cu o contribuţie generoasă.

Activităţile controversate ale maestrului Dang sunt anchetate în mai multe ţări europene.

Soţia lui Gyuri Pascu, liderul Dang în România

După ce s-a pus la îndoială modul în care artistului Ioan Gyuri Pascu i s-a acordat primul ajutor în noaptea în care a murit, acum, la mai bine de o săptămână de la decesul acestuia, s-a conturat ideea că binecunoscutul cântăreţ nu îşi îngrijea diabetul aşa cum ar fi trebuit, cu toate că suferise şi un atac vascular cerebral în urmă cu şase ani.

Ipoteza aceasta a fost confirmată, pentru „Adevărul”, încă de săptămâna trecută de profesorul Constantin Ionescu-Târgovişte, diabetolog, potrivit căruia „Ioan Gyuri Pascu era un pacient cu diabet zaharat de tip 2 nu foarte conştiincios”.

Chiar şi fosta soţie a artistului a admis că acestuia îi era teamă de medici şi că nu obişnuia să meargă la controale, aşa cum ar fi fost normal. Însă, miercuri, jurnalistul Cătălin Tolontan a dezvăluit care ar fi fost motivul pentru care Gyuri Pascu nu punea preţ pe medicaţie şi evita să dea ochii cu medicii: cântăreţul ar fi frecventat un cult ostil medicinei moderne, numit Dang, care are 3 milioane de adepţi în întreaga lume. Concret, adepţii acestui cult, îmbină idei creştine şi budiste şi au convingerea că pot vindeca SIDA, cancerul şi boala Alzheimer. Liderul organizaţiei din România ar fi chiar fosta soţie a actorului, Daniela Marin.

Nu ştiu dacă dorea să fie salvat

De altfel, femeia a încercat să limpezească, printr-o postare pe blogul personal, care au fost circumstanţele celor trei intervenţii ale medicilor de pe Ambulanţă şi SMURD din noaptea fatală, precizând că medicul care i-a pus diagnosticul de atac de panică fostului său soţ şi-a făcut treaba. „Nu ştiu dacă s-ar fi putut salva, nu ştiu dacă îşi dorea să fie salvat”, a scris Daniela Marin, despre care se spune că ar fi lider al grupării Dang (Academia Spirituală) din Bucureşti.

„Pentru unele afecţiuni psihice sau tulburări de comportament tehnicile medicinei alternative ar putea funcţiona. Dar când ai o boală obiectivă, cum e diabetul, cu un tratament bine pus la punct, dovedit că este eficient, e un pericol major să ai o astfel de conduită. Faptul că nu mergea la medic, că poate nu lua tratamentul aşa cum trebuie, a contat în apariţia acelor complicaţii. În medicină, dacă doctorul îţi spune că nu mai ai niciun fel de alternativă, e în regulă să încerci şi altceva, însă doar în aceste situaţii excepţionale, altfel riscul e prea mare şi nu merită”, a explicat profesorul Constantin Ionescu-Târgovişte.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite