Cine şi câţi bani ia pentru spălarea imaginii Arabiei Saudite după uciderea jurnalistului Jamal Kashoggi

Cine şi câţi bani ia pentru spălarea imaginii Arabiei Saudite după
uciderea jurnalistului Jamal Kashoggi

Prinţul moştenitor saudit dând mâna cu Donald Trump în marja summitului G20 desfăşurat toamna trecută în Argentina FOTO EPA-EFE

Arabia Saudită depune eforturi intense pentru a-şi spăla imaginea după uciderea jurnalistului Jamal Khashoggi, fiind ajutată în acest demers de o firmă de relaţii publice din New York.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit Financial Times, o firmă de relaţii publice din New York primeşte bani din fondul pentru dezvoltare al Regatului Saudit pentru a crea o imagine pozitivă puterii de la Riad, arătată cu degetul în cazul Jamal Khashoggi, jurnalistul ucis în toamna anului trecut în Consulatul saudit din Istanbul.

Firma se numeşte Karv Communications şi primeşte 120.000 de dolari lunar pentru serviciile prestate în beneficiul Arabiei Saudite. Datele provin de la Departamentul american al Justiţiei, menţionează Financial Times.

Potrivit unui raport al CIA, puternicul prinţ moştenitor Mohammed bin Salman este cel care a dat ordinul uciderii lui Khashoggi.

Prinţul respinge această concluzie, în timp ce preşedintele american Donald Trump a evitat să adopte o poziţie tranşantă în cazul Khashoggi.

Uciderea lui Khashoggi, un fost editorialist al The Washington Post, a generat revoltă la nivel global, inclusiv un ordin din partea senatorilor americani pentru Trump de a-i numi şi pedepsi pe cei responsabili. Trump nu s-a supus cererii.

Regatul saudit a spus în primă fază că nu are informaţii legate de soarta lui Khashoggi, dar ulterior a dat vina pe agenţi pentru moartea sa, afirmând că aceştia au acţionat independent.

Procurorul general al Arabiei Saudite a pus sub acuzare 11 persoane pentru uciderea lui Khashoggi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: