Cinci cutremure au zdruncinat Mexicul

Cinci cutremure au zdruncinat Mexicul

Seism

Coasta mexicană a Pacificului a fost zguduită luni de cinci seisme, dintre care cel mai puternic a avut magnitudinea 6 grade pe scara Richter, dar care nu au făcut victime sau pagube materiale, potrivit Serviciului Seismologic Naţional (SSN), citat de AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cutremurele au fost resimţite şi în Guatemala şi El Salvador, state învecinate în America Centrală, de asemenea fără să facă victime sau pagube, a subliniat SSN.

Seismul cu magnitudinea 6 grade a fost înregistrat la 09h40, în faţa coastei în extrema sudică a Mexicului şi nord-vestul Guatemalei, cu epicentrul la adâncimea de 48 km.

Celelalte, ale căror magnitudini au variat între 3,7 şi 4,1 grade Richter, au fost resimţite în toată coasta mexicană a Pacificului şi în special în regiunea celebrei staţiuni balneare Acapulco, unde seismele minore sunt legănări cvasicotidiene.

Oraşul Mexico a fost devastat în 19 septembrie 1985 de un cutremur cu magnitudinea 8,1 pe scara Richter, care a ucis circa 10.000 de persoane, potrivit cifrelor oficiale (peste 30.000, susţin surse oficioase).

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările