CIA: Asasinarea lui Kashoggi a fost ordonată de prinţul moştenitor

CIA: Asasinarea lui Kashoggi a fost ordonată de prinţul moştenitor

Mohammed bin Salman FOTO Arhivă

CIA-ul consideră că Prinţul Mohammed bin Salman a fost cel care a ordonat asasinarea jurnalistului Jamal Khashoggi din Istanbul, potrivit unor surse, punând astfel piedică preşedintelui Donald Trump de a menţine o legătură bună cu unul dintre aliaţii cheie ai SUA.

Ştiri pe aceeaşi temă

Conform surselor citate de Washington Post, CIA-ul a informat deja mai multe părţi ale guvernului american, inclusiv Congresul, concluzia sa contrizicând afirmaţiile guvernului saudit care a declarat că Prinţul Mohammed nu este implicat.

Contactate de jurnaliştii americani, atât Casa Albă cât şi Departamentul de Stat a refuzat să comenteze informaţia.

„Concluziile acestei evaluări sunt false. Am auzit şi continuăm să auzim tot felul de teorii fără a ni se prezenta şi o bază primară a acestor speculaţii” a declarat purtătorul de cuvânt al Ambasadei Arabiei Saudite din Washington. 

Procurorul general al Arabiei Saudite, Saud al-Mojeb, a declarat joi că 11 dintre cei 21 de suspecţi au fost acuzaţi de uciderea jurnalistului. Pentru cinci dintre aceştia - cei care ar fi comis crima şi ar fi tranşat apoi cadavrul - s-a cerut pedeapsa cu moartea. 
 
În acelaşi timp, oficialul a insistat asupra faptului că prinţul moştenitor Mohammed bin Salman nu a fost implicat în niciun fel în acest caz. 

Totuşi. oficialii americani au rămas sceptici la faptul că Prinţul Mohammed nu ar fi ştiut despre planurile de a-l ucide pe Khashoggi, luând în considerare controlul pe care acesta îl are asupra Arabiei Saudite.

Jamal Khashoggi a fost ucis pe  data de 2 octombrie, după ce a intrat în consulatul Arabiei Saudite la Istanbul pentru a obţine o serie de documente necesare pentru căsătoria cu logodnica sa, care are cetăţenie turcă.
 
Deşi în primă fază Arabia Saudită a negat orice implicare în acest caz, în cele din urmă a recunoscut că jurnalistul a fost ucis în consulat.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările