China îşi mută ambasada din Columbia în casa unui fost asociat al lui Pablo Escobar

China îşi mută ambasada din Columbia în casa unui fost asociat al lui Pablo Escobar

Oraşul Bogota FOTO World Nomads

O casă din Bogota care i-a aparţinut unui fost asociat al celebrului traficant de droguri Pablo Escobar va găzdui de acum înainte înainte Ambasada Chinei în Columbia.

Ştiri pe aceeaşi temă

China îşi va muta ambasada din Columbia în casa care i-a aparţinut temutului traficant de droguri Gonzalo Rodriguez Gacha, alias „El Mexicano“ („Mexicanul“).

Situată în cartierul bine cotat La Cabrera, în nordul Bogotei, această casă a fost confiscată de statul columbian în 1995, la şase ani de la moartea lui Rodriguez Gacha.

Statul chinez a plătit 49.839.000 de pesos columbieni (aproximativ 14,1 milioane de euro) pentru a achiziţiona acest bun imobiliar de 554 de metri pătraţi şi terenul aferent lui, care se extinde pe o suprafaţă de 5.400 de metri pătraţi. Tranzacţia a fost oficializată vineri.

Banii vor fi împărţiţi între Guvern (40%), Parchet (25%), Justiţie (25%) şi Poliţie (10%).

Gonzalo Rodriguez Gacha (foto mai sus) a fost unul dintre liderii cartelului Medelin. A deţinut numeroase imobile de lux şi clubul de fotbal Millonarios, unul dintre cele mai titrate din Columbia. A fost ucis la 15 decembrie 1989, la 42 de ani, după aproape trei decenii de trafic de droguri.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: