China afirmă că relaţiile cu Canada au mari dificultăţi şi cere eliberarea directoarei financiare a Huawei

China afirmă că relaţiile cu Canada au mari dificultăţi şi cere eliberarea directoarei financiare a Huawei

Meng Wanzhout FOTO Getty Images

Ambasada Chinei a afirmat joi că relaţiile bilaterale cu Canada au dificultăţi mari şi a cerut autorităţilor de la Ottawa să o elibereze pe directoarea financiară a Huawei Technologies, Meng Wanzhou, transmite Reuters.

Premierul canadian Justin Trudeau a anunţat miercuri că guvernul său nu intenţionează să dea înapoi în acest conflict şi va apăra interesele Canadei.
 
Ca reacţie la discursul lui Trudeau, ambasada a anunţat că şi China îşi va apăra interesele întotdeauna.
 
”China aderă la principiul egalităţii între toate ţările, mică sau mare...relaţiile dintre China ţo Canada au în prezent mari dificultăţi, iar partea canadiană ştie foarte bine cauza”, a afirmat ambasada într-un email.
 
“Canada trebuie să o elibereze imediat pe Meng Wanzhou şi să asigure revenirea în siguranţă a acesteia în China, să readucă relaţiile bilaterale pe direcţia corectă”, potrivit ambasadei.
 
Trudeau şi ministrul de Externe canadian Chrystia Freeland s-au întâlnit joi, la Ottawa, cu secretarul de Stat al SUA, Mike Pompeo.
 
Pompeo l-a asigurat pe Trudeau că oficialii americani lucrează pentru eliberarea a dou cetăţeni canadieni arestaţi în China.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: