Chile: Incendiul de proporţii din Valparaiso a făcut 15 victime şi a dus la evacuarea a peste 12.000 de persoane

Chile: Incendiul
de proporţii din Valparaiso a făcut 15 victime şi a dus la evacuarea a peste
12.000 de persoane

Incendiul început sâmbătă a făcut 15 victime. FOTO: Russia Today

Incendiul de proporţii care a izbucnit sâmbătă în portul istoric al Valparaiso a făcut până în prezent 15 morţi şi dus la evacuarea a mai mult 12.000 de persoane, a fost stins în mare proporţie, însă există zone în care flăcările continuă să se menţină, potrivit Confederaţiei Forestiere Naţionale (Conaf), informează „Le Figaro”.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Incendiul a fost stabilizat, nu mai are cum să avanseze”, a declarat Sergio Mendoza de la Divizia de Incendii a Conaf.

12 brigăzi, 16 elicoptere şi 11 avioane au participat la operaţiunile de stingere care au început în urmă cu patru zile, potrivit Conaf. Ministrul de Interne, Rodrigo Penailillo, a declarat miercuri pentru postul de televiziune 24 Horas că „mai mult de 1.000” de hectare au fost afectate de flăcări.  

După ce a izbucnit la periferia oraşului portuar, incendiul s-a răspândit în circa 12 cartiere din celebrul port chilian, care au fost cuprinse de flăcări. Focul a izbucnit din motive încă nestabilite într-o zonă împădurită aflată pe una din cele 44 de coline ale oraşului chilian care aparţine patrimoniului mondial al UNESCO, fiind renumit pentru străzile sale abrupte. Cel puţin 2.900 de case au fost distruse, cu precădere în suburbiile sărace ale oraşului.

„A fost unul dintre cele mai violente incendii din istoria noastră", a declarat Fernando Reseio, şeful pompierilor din Vina del Mar, unul din cartierele afectate.

Preşedinta Michelle Bachelet a declarat duminică starea de urgenţă, fapt ce a permis forţelor armate să participe la operaţiunile de evacuare a populaţiei.

Valparaiso este vizitat anual de mii de turişti din Chile sau din alte ţări. De asemenea această localitate este un important port comercial.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: