Cercetătorii au identificat o nouă cale de transmitere a coronavirusului 2019-nCoV, care a provocat deja moartea a mai mult de 720 de persoane

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Optzeci şi şase de persoane au murit vineri în China din cauza noului tip de coronavirus FOTO EPA-EFE
Optzeci şi şase de persoane au murit vineri în China din cauza noului tip de coronavirus FOTO EPA-EFE

Un grup de cercetători din China a mai identificat o cale de transmitere a noului tip de coronavirus, şi anume pe cale fecală.

Coronavirusul 2019-nCoV se răspândeşte cu o viteză de necontrolat, ajungând la peste 34.500 de cazuri de infectare, dintre care 722 fatale. În China, 86 de persoane au murit vineri din cauza noului tip de coronavirus.

Numărul destul de mare de persoane infectate i-a pus pe cercetători în alertă, care încearcă să afle toate căile de transmitere a noii boli, provenienţa sa şi un antidot.

Studiind primele cazuri, cercetătorii au stabilit că boala se obţine prin captarea virusului transmis în jur prin intermediul tusei de către o persoană infectată deja.

A doua cale de transmitere este cea fecală, conform unui articol publicat vineri în „The Journal of the American Medical Association“ (JAMA). Articolul arată că 14 pacienţi din 138 (10%) de la un spital din Wuhan au avut diaree şi stări de vomă cu o zi înainte de apariţia febrei şi a problemelor de respiraţie. Primul pacient american diagnosticat cu 2019-nCoV a prezentat simptome identice cu două zile înainte de descoperirea bolii.

Această cale de transmitere nu este o surpriză pentru oamenii de ştiinţă, întrucât noul coronavirus face parte din aceeaşi familie cu SARS. În 2003, sute de locuitori ai unui complex rezidenţial din Hong Kong s-au infectat cu SARS pe cale fecală, virusul fiind răspândit prin sistemele de ventilaţie.

Totodată, studiul arată că boala se răspândeşte extrem de repede, doar un pacient contaminând zece lucrători medicali şi alte patru persoane cu noul coronavirus.

Un mamifer pe cale de dispariţie ar fi transmis 2019-nCoV la oameni, scrie agenţia Xinhua, citată de The Guardian.

După testarea a peste 1.000 de mostre colectate de la animale sălbatice, cercetătorii de la Universitatea de Agricultură South China au concluzionat că secvenţele genomice de viruşi găsite în pangolini erau identice în proporţie de 99% cu cele descoperite la persoanele infectate cu noul coronavirus.

Pangolinul este unul dintre cele mai căutate animale de către braconieri.

Epidemia de SARS din 2002, care a implicat o tulpină diferită de coronavirus, a fost transmisă la oameni prin civet, un mamifer de mici dimensiuni, care este considerat o delicatesă în China. 

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite