Cercetătorii cred că au descoperit un vas dispărut în apropiere de Triunghiul Bermudelor acum 94 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bilogul marin Michael Barnette sustine ca a gasit epava vasului Cotopaxi, disparut in 1925 FOTO Science Channel
Bilogul marin Michael Barnette sustine ca a gasit epava vasului Cotopaxi, disparut in 1925 FOTO Science Channel

Mai mulţi cercetători cred că au descoperit ce s-a întâmplat cu nava SS Cotopaxi, care a dispărut fără urmă după ce a părăsit oraşul-port Charleston, din Carolina de Sud, în 1925, transportând cărbuni şi având la bord 32 de membri ai echipajului.

Nava trebuia să ajungă în Havana, Cuba şi a dispărut în apropiere de zona cunoscută pipular ca Triunghiul Bermudelor. Misterul a fost catalogat ca „unul dintre cele mai mari secrete ale Triunghiului” de către materiale promoţionale pentru emisiunea „Shipwreck Secrets” a Science Channel, care va documenta căutarea vasului Cotopaxi şi care va avea premiera pe 9 februarie.

Biologul marin şi exploratorul de epave Michael Barnette a declarat pentru USA Today că emisiunea va prezenta rămăşiţele navei Cotopaxi în apropiere de coasta oraşului St. Augustine din Florida, într-o zonă cunoscută de zeci de ani ca „Bear Wreck”.

Însă locul unde a fost descoperit Cotopaxi este doar o parte a poveştii – Barnette a lucrat cu alţi experţi pentru a construi o teorie legată de ceea ce s-a întâmplat cu nava, folosit cercetări care includ registre e asigurări şi scufundări în locaţie.

Doi factori majori au contribuit la soarta navei, potrivit cercetării lui Barnette: o furtună bruscă şi o navă care a părăsit portul prist echipată pentru a face faţă vremii severe.

Capacele de bocaport ale navei, prin care se introduceau mărfurile erau în stare proastă, permiţând apei din furtuni şi vreme severă să pătrundă sub punte, arată descoperirile lui Barnette.

„Soarta navei era pecetluită, la acel punct”, a spus el.

Surprinşi de o furtună severă şi rapidă, membrii echipajului „nu au avut adăpost” şi situaţia s-a transformat din „rea în catastrofică într-un timp foarte scurt”, a precizat Barnette.

Înregistrările au ajutat la conectarea unui semnal de urgenţă cu zona cunoscută ca Bear Wreck. Scufundările spre navă – despre care Barnette spune că arată mai degrabă cu un cimitir de vechituri decât cu o epavă pe care ai putea s-o vezi într-un film – au fost, de asemenea, parte a cercetărilor.

Barnette a precizat că a prezentat teoriile unor arheologi de la Muzeul Maritim şi Farul St, Augustine pentru a câştiga susţinerea lor în legătură cu descoperirile.

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite