Cel puţin opt morţi şi circa 1.000 de case distruse într-un incendiu izbucnit în Chile

Cel puţin opt morţi şi circa 1.000 de case distruse într-un incendiu izbucnit în Chile

Incendiul a izbucnit în timpul nopţii FOTO Reuters

Cel puţin opt oameni au murit, iar aproximativ 1.000 de case au fost distruse într-un incendiu imens produs în portul chilian Valparaiso, informează AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

Mii de persoane au fost evacuate din cauza incendiului, alimentat de rafale puternice de vânt venind dinspre Oceanul Pacific.

Preşedintele Michelle Bachelet a mobilizat armata şi a instituit starea de dezastru în oraşul situat la 110 kilometri vest de Santiago.

Multi locuitori au suferit intoxicaţii cu fum, iar mai multe cartiere din Valparaiso sunt fără electricitate.

Cartierele cele mai afectate de incendiu sunt La Cruz şi Las Canas, unde au murit cel puţin opt persoane.

Incendiul a izbucnit la vegetaţia din jurul portului, extinzându-se spre zonele rezidenţiale.

Preşedinta ţării, Michelle Bachelet, a semnat sâmbătă seară un decret declarând starea de urgenţă în acest oraş afectat de cel mai mare incendiu din istoria sa.

„Este cea mai mare catastrofă cu care se confruntă Valparaiso“, a comentat guvernatorul regiunii, Ricardo Bravo, care se teme ca incendiul să nu ajungă în centrul oraşului.

Majoritatea caselor din Valparaiso, un oraş cu 250.000 de locuitori, sunt construite din materiale uşoare, uşor inflamabile, ceea ce face ca vântul care suflă cu putere să propage flăcările, conchide EFE.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: