Cel puţin 35 de persoane au murit, luni, în urma atacului sinucigaş cu bombă din Bagdad, revendicat de ISIS

Cel puţin 35 de persoane au murit, luni, în urma atacului sinucigaş cu bombă din Bagdad, revendicat de ISIS

Foto AFP

Un atacator sinucigaş a ucis, luni, cel puţin 35 de persoane şi a rănit mai mult de 60 într-o piaţă aglomerată din cartierul Sadr City din Bagdad, în ajunul festivalului Eid-Adha. Organizaţia teroristă Stat Islamic a revendicat atacul, a transmis agenţia de presă a grupării, Nasheer, pe Telegram.

Unul dintre militanţii Stat Islamic şi-a aruncat în aer vesta explozivă în mijlocul mulţimii. Surse din spital au declarat că numărul morţilor ar putea creşte, întrucât unii dintre răniţi se află în stare critică, scrie The Guardian.

Premierul, Mustafa al-Kadhimi, a avut o întâlnire urgentă cu înalţii comandanţi din securitate pentru a discuta despre atac, a declarat cabinetul acestuia.

Preşedintele Barham Salih a publicat un mesaj pe Twitter spunând: „Cu o crimă groaznică ţintesc civili din Sadr city în ajunul Eid...Nu vom sta liniştiţi până când terorismul este tăiat de la rădăcină”.

În aprilie, grupul militant sunnit Stat Islamic a revendicat un atac cu maşină-capcană, care a avut loc într-o piaţă din Sadr City, principalul cartier Şiit din Bagdad, şi în care au murit patru oameni iar alţi 20 au fost răniţi.

Statul islamic a mai revendicat, de asemena, şi un atac cu bombă din ianuarie, unde au fost ucişi peste 30 de oameni în piaţa aglomerată Tayaran din centrul Bagdadului. Acesta a fost primul mare atentat sinucigaş din Irak în ultimii 3 ani.

Atacuri mari cu bombă erau cândva o obişnuinţă în capitala Irakului, însă numărul acestora a scăzut de când o invazie a Statului Islamic în nordul şi vestul Irakului a fost învinsă în 2017.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările