UPDATE Cel puţin 20 de morţi la Teheran după prăbuşirea unui imobil de 17 etaje VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel puţin 20 de pompieri au murit după ce un imobil de 17 etaje s-a prăbuşit în urma unui incendiu,joi, la Teheran, potrivit  televiziunii publice iraniene. Aproximativ 100 de persoane s-ar mai afla sub dărâmături, potrivit Press-TV.

Agenţia Fars a anunţat joi după-amiază că 20 de pompieri şi-au pierdut viaţa în urma unui incendiu, care a fost urmat de prăbuşirea unui bloc turn din metropola Teheran. Anterior, autorităţile iraniene precizau că bilanţul răniţilor se ridica la 75 de persoane, inclusiv 45 de pompieri care au intervenit pentru a stinge incendiul, însă au fost prinşi sub dărâmături, transmite Reuters. 

 ”Cel puţin 20 de pompieri care erau blocaţi sub dărâmături au murit”, a declarat primarul Mohammad Baqer Qalibaf.

Un martor a descris prăbuşirea clădirii - care reprezenta cel mai vechi bloc turn din capitala iraniană - drept o ”scenă dintr-un film de groază”.

Incendiul s-a declanşat la ora locală 8:00 , când încă nu se aflau cumpărători în clădire. Conform agenţiei semioficiale Tasnim, incendiul a izbucnit la etajul 9 al clădirii. 

Potrivit AFP, imobilul, una dintre primele clădiri de mari dimensiuni construite la Teheran în anii 1960, a fost evacuată înainte să se prăbuşească. 

Cu toate acestea, zeci de pompieri care luptau contra incendiului se aflau încă în interior.

image

Această clădire, numită Plasco Building, a fost construită în 1962 şi acolo se aflau mai ales un centru comercial şi ateliere de îmbrăcăminte. 

"I-am avertizat de mai multe ori pe responsabilii imobilului" contra fragilităţii clădirii, a declarat un purtător de cuvânt al pompierilor, Jalal Maleki.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite