Cel puţin 24 de poliţişti egipteni au fost ucişi într-un atac în Sinai

Cel puţin 24 de poliţişti egipteni au fost ucişi într-un atac în Sinai

Cel puţin 24 de poliţişti egipteni au fost ucişi luni şi alţi doi au fost răniţi într-un atac cu rachete comis împotriva a două microbuze care îi transportau în Sinai, au anunţat surse medicale şi de securitate, citate de AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

Agresorii, suspectaţi că aparţin mişcării radicale islamiste, au atacat convoiul în timp ce acesta se îndrepta spre oraşul Rafah, unde se află punctul de trecere către Fâşia Gaza, potrivit surselor citate.

Acest atac, cel mai sângeros care a vizat forţele de ordine din această regiune de mai mulţi ani, are loc pe fondul crizei politice grave din Egipt.

În timp ce toată ţara, unde a fost instituită starea de urgenţă, este cuprinsă de violenţe, grupări islamiste armate au ucis anterior 49 de membri ai forţelor de ordine doar în Nord-Sinai, potrivit unei numărători a AFP, de la destituirea preşedintelui islamist Mohamed Morsi de către armată, la 3 iulie.

În timpul acestei perioade, armata a afirmat că a ucis 70 de „terorişti" în Sinai.

Această peninsulă, în cea mai mare parte deşertică este populată în principal de beduini care au relaţii dificile cu puterea centrală, în timp ce grupurile islamiste radicale au instalat aici o bază, iar traficanţii de toate felurile încearcă să profite de frontiera lungă cu Israelul.

În iulie, Egiptul a mobilizat forţe suplimentare în peninsulă pentru a lupta împotriva grupărilor radicale.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: