UPDATE 257 de oameni au murit după prăbuşirea unui avion militar în Algeria

UPDATE 257 de oameni au murit după prăbuşirea unui avion militar în Algeria

Un avion militar algerian care transporta 250 de soldaţi s-a prăbuşit în apropierea aeroportului din oraşul Blida, provincia Boufarik, potrivit Sputnik.

Un avion aprţinând armatei algeriene s-a prăbuşit miercuri, la puţin timp după decolare de la baza aeriană Boufarik, situată la aproximativ 30 de kilometri sud de Alger, iar 257 de persoane au murit, majoritatea militari, relatează AFP.

Un fotojurnalist AFP aflat la faţa locului a putut să vadă epava calcinată şi înnegrită a aeronavei, într-o zonă nelocuită, pe un câmp situat la aproximativ 100 de metri de zidurile incintei baze aeriene.

Flăcările, care au distrus aproape în întregime avionul au fost stinse, a constatat el. Zeci de vehicule de pompieri şi sute de ambulanţe erau prezente la faţa locului - încercuit de forţe de securitate, care împiedicau jurnalişti şi curioşi să se apropie.

Prăbuşirea s-a soldat cu 257 de morţi - majoritatea militari - şi membri ai familiilor lor, a anunţat Ministerul algerian al Apărării într-un comunicat.

Victimele sunt cei zece membri ai echipajului şi 247 de pasageri, ”din care cea mai mare fac parte din personalul Armatei Naţionale Populare (ANP), dar şi membri ai familiilor lor”, precizează ministerul, fără să anunţe eventuali supravieţuitori.

Adjunctul ministrului algerian al Apărării, care este totodată leful Statului Major al ANP - forţele armate alegeriene, generalul Ahmed Gaïd Salah, s-a dus la fţa locului accidentului şi a ordonat să se înfiinţeze ”imediat o comisie de anchetă care să stabilească circumstanţele accidentului”, potrivit Ministerului Apărării.

Aeronava implicată în accident este un Iliuşin 76 (IL-76) - cu patru reactoare, de uz civil şi militar de fabricaţie sovietică iar apoi rusă -, la bordul căruia au luat loc aproximativ o sută de persoane, a declarat iniţial o sursă militară pentru AFP.

Potrivit site-ului constructorului, IL-76 poate să transporte între 126 şi 225 de pasageri, în funcţie de model.

Un avion militar s-a prăbuşit miercuri dimineaţă în Algeria, lângă aeroportul Boufarik din localitatea Blida, aflat la aproximativ 30 de kilometri de capitala Alger. Potrivit ziarului Asharq Al-Awsat, în accident au murit cel puţin 250 de persoane care se aflau la bord.
 
Aeronava care s-a prăbuşit era un Iliouchine Il-76 al Forţelor aeriene algeriene, folosit pentru transportul militar.
 
Accidentul a avut loc la ora 8:00 ora locală, lângă aeroportul oraşului algerian Blida, provincia Boufarik.

Autorităţile locale au trimis 130 de salvatori din unităţii de protecţie civilă, 14 ambulanţe şi 10 camioane pentru operaţiunea de salvare, a anunţat Dia Algerie.

 

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările