Ce se ştie despre mutaţia braziliană Covid-19, care a ajuns deja în Marea Britanie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Spitalul din Manaus funcţionează la capacitate maximă din cauza tulpinii braziliene. FOTO EPA
Spitalul din Manaus funcţionează la capacitate maximă din cauza tulpinii braziliene. FOTO EPA

O nouă mutaţie a coronavirusului face ravagii şi ucide sute de persoane în Brazilia, transformând localitatea Manaus într-un uriaş cimitir. Imagini din acest oraş care-şi plânge zi şi noapte morţii au făcut rapid înconjurul lumii iar ce se întâmplă acolo este mai mult decât îşi poate imagina un om. Virusul ucide cu o viteză fantastică iar localnicii aproape că nu mai au unde să-şi îngroape morţii.

După variantele britanice şi sud africane ale coronavirusului iată că apare o nouă tulpină în Brazilia. Această variantă are două mutaţii cheie în domeniul legării receptorului vârf (RBD) care reflectă în mare parte unele dintre mutaţiile pe care experţii le-au identificat şi în varianta sud-africană. Specialiştii au detectat noua variantă care circulă mai ales în localitatea Manau, din nordul Braziliei, încă din decembrie anul trecut dar nu au aflat încă dacă această nouă mutaţie provoacă o formă de Covid mai severă, scrie Click.ro

La fel ca şi varianta sud-africană, cea braziliană poartă o mutaţie în proteina spike numită E484K, iar vestea bună - dacă se poate vorbi în astfel de termeni - este că aceasta nu apare în tulpina britanică. Vestea proastă este că această mutaţie reduce recunoaşterea anticorpilor, transmite Mediafax, care citează Irish Examiner.

Oamenii de ştiinţă care analizează mutaţia braziliană a coronavirusului au declarat că aceasta se răspândeşte mult mai rapid şi infectează un număr mult mai mare de oameni. Se pare că acest lucru se întâmplă mai ales în zonele în care rata de infectare anterioară a fost deja foarte mare. Se ridică astfel întrebarea dacă nu cumva noua mutaţie braziliană a reîmbolnăvit persoane ce tocmai scăpaseră de infecţie. 

Citeşte în Click.ro cum au reacţionat englezii după ce mutaţia braziliană Covid-19 a ajuns în Marea Britanie

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite